Erdogan precrtao Netanjahua: On više nije naš sagovornik ni na koji način

04.11.2023

12:49

0

Turski lider nema kontakt sa izraelskim premijerom i ne želi da ga ima u budućnosti

Erdogan precrtao Netanjahua: On više nije naš sagovornik ni na koji način
Redžep Tajip Erdogan - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio je svoje neslaganje s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i istakao da ga više ne smatra svojim sagovornikom.

- Trenutno nemam nikakav kontakt sa Izraelom. Šef naše obaveštajne službe Ibrahim Kalin održava kontakt. Naravno, on se sastaje i sa predstavnicima Palestine i Hamasa. Reći ću to ovako - Netanjahu više nije naš sagovornik ni na koji način. Mi smo ga precrtali - izjavio je Erdogan.

Turski lider je dalje istakao da će, iako su prekidi kontakata s drugim zemljama u današnjem svetu međunarodne diplomatije gotovo nemogući, Turska nastaviti da koristi diplomatske kanale kako bi postigla svoje ciljeve.

AP Photo/Jacquelyn Martin, pool
Netanjahu

- Naš glavni cilj jeste da se uspostavi konačni mir kada je reč o palestinsko-izraelskom problemu. Mi nastojimo da kreiramo formulu koja će funkcionisati. Rešeni smo da učinimo sve što je moguće kako bi se zaustavilo krvoproliće i uspostavio mir. Želimo dugotrajan i stabilan mir u regionu i u našoj zemlji - naglasio je on.

Na kraju je najavio nameru Turske da organizuje konferenciju o Gazi i pozove sve zainteresovane strane kako bi se postigao napredak u rešavanju ovog složenog problema.

Sva dešavanja iz Izraela i Pojasa Gaze možete iz minuta u minut pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike