Muškarac preminuo kada je pojeo jedno od najopasnijih jela na svetu

25.10.2023

14:38

0

Autor: N.P.

Mekušac se zapravo ubija pre serviranja, a njegovi pipci se seku na komade

Muškarac preminuo kada je pojeo jedno od najopasnijih jela na svetu
Sn-nakdži važi za specijalitet u Južnoj Koreji - Copyright Youtube/ETTV 이티티비

Jedan muškarac (82) iz Južne Koreje preminuo je od srčanog udara nakon što je pojeo "živu hobotnicu" koja u toj zemlji važi za specijalitet

U pitanju je san-nakdži, slani i lepljivi delikates koji se sastoji od sveže isečenih krakova pomenutog mekušca.

Incident se dogodio u u gradu Kvangdžuu, a Hitna pomoć je dobila obaveštenje da je komad san-nakdžija zaglavljen u grlu muškarca. Кada je stigla Hitna pomoć, njemu je srce već prestalo da kuca. Uprkos reanimaciji, 82-godišnjak nije preživeo.

Inače, san-nakdži je mala hobotnica koja se seče i servira sirova, a često se jede u priobalnim oblastima Južne Koreje. Često se servira sa susamovim uljem i semenkama susama, a ponekad i đumbirom, i ima gumastu teksturu.

Iako se naziv jela prevodi kao "živa hobotnica", mekušac se zapravo ubija pre serviranja, a njegovi pipci se seku na komade. Međutim, poslužuju se odmah nakon sečenja, a pošto su nervi na njima i dalje aktivni, hobotnica izgleda kao da je živa jer se još kreće po tanjiru.

Tokom godina, lokalni mediji su izvestili o nekoliko smrtnih slučajeva nakon konzumacije ove vrste hobotnice. 

Najpoznatija smrt, nazvana "ubistvo hobotnicom", zabeležena je 2012. godine, kada je jedan Južnokorejac osuđen na doživotnu robiju zbog navodnog ubistva svoje devojke. Prvobitno je tvrdio da je u pitanju nesreća, ali su tužioci ponovo otvorili slučaj nakon što je porodica preminule otkrila da je muškarac dobio 180.000 dolara od osiguranja za njenu smrt.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike