Predsednica sinagoge u Detroitu izbodena nasmrt: Istražuje se da li je ubistvo povezano sa nemirima na Bliskom Istoku

21.10.2023

22:53

0

Autor: Lj. S.

Prema prvim rezultatima istrage, ona je zadobila višestruke ubodne rane i lekari su na licu mesta mogli da konstatuju samo smrt

Predsednica sinagoge u Detroitu izbodena nasmrt: Istražuje se da li je ubistvo povezano sa nemirima na Bliskom Istoku
ilustracija - Copyright Tanjug/ Jerry Jackson/The Baltimore Sun via AP)

Predsednica sinagoge u Detroitu, Samanta Vol (40), pronađena je izbodena nasmrt ispred svoje kuće u centru grada u subotu, 21. oktobra.

Kako pišu lokalni mediji iz Detroita, njeno telo je pronađeno nakon što je primećen trag krvi koji je vodio do njene kuće. 

Prema prvim rezultatima istrage, ona je zadobila višestruke ubodne rane i lekari su na licu mesta mogli da konstatuju samo smrt. 

Policija i dalje istražuje zločin, a ni motiv, ni uzrok smrti nisu zvanično saopšteni.

Ostaje nejasno da li je ubistvo povezano sa nemirima na Bliskom Istoku, piše Dejli mejl.

Policija je poručila građanima da ih pozovu ukoliko imaju bilo kakve informacije koje će dovesti do hapšenja odgovornog lica.

Bila šef sinagoge od prošle godine

Vol je bila šef sinagoge Isaac Agree u centru Detroita od 2022. godine, a pre toga je radila za nekoliko demokratskih političara, uključujući kongresmenku Elisu Slotkin.

Vol se u junu 2017. godine našla na listi "36 ispod 36" Detroitskih jevrejskih vesti, koje su je opisale kao društvenu i političku aktivistkinju.

- Ona je bila ključan faktor u osnivanju muslimansko-jevrejskog foruma u Detroitu - kolektiva mladih obe vere koji se okupljaju da zajedno uče, slave i grade zajednicu - piše u njenom profilu.

Pohvaljena je jer je pomogla u "izgradnji i produbljivanju važnih odnosa" između lokalnih jevrejskih i muslimanskih zajednica, a navedeno je i da je bila domaćin "revolucionarnih događaja, uključujući međuverski iftarsku večeru na kojoj je dočekala sirijske izbeglice".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike