Nevin proveo 16 godina u zatvoru, a kada se konačno našao na slobodi - ubio ga policajac

17.10.2023

16:10

0

Za sada nije poznato zašto je zaustavljeno Kjurovo vozilo

Nevin proveo 16 godina u zatvoru, a kada se konačno našao na slobodi - ubio ga policajac
Copyright Broward State Attorney's Office

Afroamerikanca, Leonarda Alana Kjura, koji je nevin proveo više od 16 godina u zatvoru u Floridi, u ponedeljak je ubio zamenik šerifa u Džordžiji tokom saobraćajne kontrole.

Kjura (53), koji je 2003. godine bio osuđen na doživotnu robiju, prilikom oslobađanja predstavljao je "Projekat nevinosti" sa Floride.

Izvršni direktor projekta, Set Miler, rekao je da je slomljen nakon što je čuo vesti o ubistvu.

- Mogu samo da zamislim kako je kada znate da vam je sin nevin, da ga gledate kako je osuđen na doživotnu, pa oslobođen... i onda, kada su ga oslobodili, ubili su ga - rekao je Miler.

Kako se navodi, policajac okruga Kemden zaustavio je Kjura koji se vozio u blizini granice Džordžije i Floride.

Na zahtev policajca, vozač je izašao iz automobila i sarađivao, ali je potom postao nasilan nakon što mu je rečeno da je uhapšen.

Preliminarne informacije pokazuju da je policajac šokirao Kjura pištoljem za omamljivanje kada nije ispunio naređenja, a onda je Kjur počeo da ga vređa.

Policajac je potom pokušao ponovo da upotrebi pištolj za omamljivanje i pendrek, ali je ispalio hice kada je Kjur nastavio da se opire.

Za sada nije poznato zašto je zaustavljeno Kjurovo vozilo.

Kjur je 2003. godine osuđen za oružanu pljačku prodavnice na Floridi i dobio je doživotnu zbog prethodnih presuda za pljačke, kao i drugih dela.

Tužilaštvo je 2020. godine zatražilo od sudije da ga puste iz zatvora jer je utvrđeno da je imao čvrst alibi, koji je prethodno odbačen. Nije bilo fizičkih dokaza ili svedoka koji su ga videli na licu mesta.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike