Ubio trudnu ženu, pa se krio u šumi više od 20 godina: Iz nje došao pravo na sud, tvrdeći da je sad slobodan jer je slučaj zastareo (VIDEO)

21.10.2023

16:30

0

Nekoliko meseci nakon izricanja presude Abregu je pobegao iz loše čuvanog zatvora

Ubio trudnu ženu, pa se krio u šumi više od 20 godina: Iz nje došao pravo na sud, tvrdeći da je sad slobodan jer je slučaj zastareo (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube

Sedamdesetogodišnji muškarac osuđen za ubistvo svoje trudne žene izašao je iz argentinske prašume u kojoj živi otkako je pobegao iz zatvora pre više od 20 godina.

Ramon Anhel Abregu (70) je ove nedelje ponovo ušao u Ognjenu zemlju, arhipelag u blizini južnog vrha zemlje, nakon što je prešao četiri granične tačke, dve u Argentini i dve u Čileu, bez papira, navodi lokalni list Klarin.

Abregu je živeo skriven u džungli Čako Saltenjo nakon bekstva u februaru 2001, a ponovo se pojavio tek kad je istekao rok zastarelosti njegovog zločina.

Stigao je u krivični sud u Rio Grandeu da zatraži da ga sud proglasi slobodnim jer je predmet zastareo.

- Predmet zastareva posle 20 godina, što je vreme u kom je uspeo da ostane u bekstvu i da se krije. Tako je odslužio kaznu - rekao je njegov advokat Alehandro De la Riva za lokalni list.

Abregu je u septembru 2000. osuđen na 20 godina zatvora jer je u januaru te godine četiri puta pucao u svoju suprugu Evu Falkon, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, a sve se odigralo dok su bili u medicinskoj klinici u Rio Grandeu.

Osuđen je za femicid, ubistvo žene iz rodnih motiva. Nekoliko meseci nakon izricanja presude Abregu je pobegao u Čile kamionom koji je krenuo ka graničnom prelazu Sebastijan.

Kasnije je ponovo ušao u zemlju i živeo u severnoj provinciji u šumi, prema pisanju Klarina.

On je uspeo da pobegne iz zatvora tako što je iskoristio bezbednosne nedostatke, navodi pomenuti medij. Tri policajca su u to vreme čuvala 23 zatvorenika.

Kada je primećeno da ga nema on je već bio odsutan pola dana.

Nije poznato da li će Abregu moći da provede ostatak života na slobodi. Trenutno je u pritvoru u pritvorskoj jedinici Rio Grande, dok njegova odbrana traži da bude oslobođen.

Izvori bliski tužilaštvu rekli su da njegovo puštanje na slobodu "nije tako automatsko" jer postoje pravni problemi oko njegovog slučaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike