Pijani muškarci sipali pitonu pivo u usta: Policija traga za bandom čiji je potez usmrtio zmiju (VIDEO)

20.10.2023

12:46

0

Autor: M. Vu.

Kratak snimak prikazuje dva muškarca kako drže zmiju uspravno, dok treći muškarac prazni čitavu bocu kanadskog piva

Pijani muškarci sipali pitonu pivo u usta: Policija traga za bandom čiji je potez usmrtio zmiju (VIDEO)
Grupa muškaraca sipa pitonu pivo u usta - Copyright Printscreen/Iks

Potraga za pijanim muškarcima u Južnoj Africi zbog zlostavljanja životinja nakon što su prisilno davali Carling Black Label pivo jednom pitonu.

Ovi pijanci su uhvatili zaštićenog pitona dužine od šest stopa dok su se zabavljali u šumi, otvorili su joj čeljusti i sipali mu pivo u usta.

Kratak snimak od 14 sekundi prikazuje dva muškarca kako drže zmiju uspravno, dok treći muškarac prazni čitavu bocu kanadskog piva od 750ml niz grlo zmije.

Okupljeni ljudi vrište i smeju se, a jedan od muškaraca izgleda kao da je spreman da sipa drugu bocu niz grlo pitonu dok je bespomoćno drže u vazduhu.

Stručnjaci za zmije tvrde da organi reptila nemaju načina za obradu alkohola i da bi on oštetio njegove unutrašnje organe i izazvao ozbiljne povrede ili smrt.

Alkohol može biti fatalan za zmiju

Britanski stručnjak za zmije, Majkl Grover, izjavio je na svojoj veb stranici posvećenoj reptilima da čak i mala količina alkohola može biti smrtonosna i da uzrokuje "dezorijentaciju i gubitak koordinacije".

On je dodao: "Ako zmija popije alkohol, to može biti fatalno jer je za njih izuzetno otrovan i može prouzrokovati ozbiljnu štetu jetri i drugim organima, što dovodi do zatajenja organa i smrti".

Besna Nacionalna društva za prevenciju zlostavljanja životinja (NSPCA) postavila je uznemirujući video na svoju južnoafričku veb stranicu i apeluje za informacije.

Portparol je rekao: "Ovo je ugrožena ili zaštićena vrsta afričke stijene pitona koja se efikasno muči i mi ćemo primeniti punu snagu zakona.

"Zmija se prisiljava piti pivo i jasno je da je to zlostavljanje, uzrokuje nepodnošljivu patnju pitonu i vrlo verovatno mu nanosi bolnu smrt".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike