Uhapšena žena iz Subotice koja je držala lavicu Kiki! Izgladnjivala je do smrti, policija prilikom pretresa pronašla albino puževe

10.10.2023

13:06

0

Autor: M. Vu.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću

Uhapšena žena iz Subotice koja je držala lavicu Kiki! Izgladnjivala je do smrti, policija prilikom pretresa pronašla albino puževe
Lavić Kikica - Copyright YouTube/Subotica.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Subotici, podneće krivične prijave protiv tridesettrogodišnje Subotičanke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginuo.

Policija je pretresom stana koji je osumnjičena koristila pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću. Protiv osumnjičene biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Tanjug/MUP
 

 

Lavica Kiki je uginula 6. oktobra oko 21 čas u Prihvatilištu za divlje životinje Zoološkog vrta na Paliću, uprkos svim naporima veterinara da je povrate.

 

Mladoj lavici su nekoliko dana pre toga počeli da otkazuju unutrašnji organi, a kako je tada objasnila direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, to je verovatno posledica neadekvatne ishrane u prethodnom periodu, budući da je lavica u Prihvatilište primljena u stanju teške pothranjenosti.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike