Zvaničnik Pentagona godinama maltretirao životinje: Dve decenije ignorisane optužbe da organizuje borbe pasa, otkriveni jezivi detalji

12.10.2023

16:49

0

Sve se odvijalo u okolini Vašingtona, a ono što su pronašli u njegovoj kući govori o onome kroz šta su mučena stvorenja prošla

Zvaničnik Pentagona godinama maltretirao životinje: Dve decenije ignorisane optužbe da organizuje borbe pasa, otkriveni jezivi detalji
borbe pasa - Copyright Foto: Pixabay

Visoki zvaničnik američkog Ministarstva odbrane uhapšen je pod optužnicom za organizovanje i učestvovanje u borbama pasa koje su se odvijale u okolini Vašingtona, saopštile su američke savezne vlasti.

Prema izveštaju "Vašington posta", šezdesetdvogodišnji Frederik Daglas Murfild Mlađi je optužen za promociju i širenje borbi životinja, a takođe se navodi da je organizovao klađenje na ishode ovih borbi i da je ubijao pse koji su izgubili, a nisu nastradali tokom tih mečeva.

Uhapšeni nije bio sam u ovim aktivnostima, već je optužnica obuhvatila i njegovog dugogodišnjeg saradnika Maria Flajta, koji je priznao svoje učešće u organizaciji borbi pasa.

Tokom istrage istražitelji su pronašli dokaze u Murfildovoj kući koji ukazuju na njegovo učešće u ovim nezakonitim aktivnostima, uključujući akumulatorske kablove koji su korišćeni za ubijanje pasa, pet pitbulova, teške metalne lance koji se koriste za povećanje snage pasa za borbu, kao i uređaj za nasilnu oplodnju ženskih pasa i tragove krvi slične onima koje se nalaze u borbama pasa.

Federalna agencija FBI, Ministarstvo poljoprivrede i druge lokalne i savezne agencije su zajedno izvršile raciju u obe kuće 6. septembra, tokom koje su pronašli ove materijale.

 

 

Portparol Pentagona Tim Gorman je potvrdio da su upoznati sa kriminalnim optužbama protiv Murfilda i da on više nije na radnom mestu, ali nije dao dodatne informacije o njegovom statusu.

Ova optužnica je deo šire istrage o mreži organizatora borbi pasa, koja sebe naziva "odbor DMV-a". Prošle godine su podignute optužnice protiv devet organizatora borbi pasa u Virdžiniji, od kojih je osam priznalo krivicu i sarađivalo sa istražiteljima. Članovi ove mreže su koristili onlajn komunikaciju putem aplikacije "Telegram" kako bi organizovali borbe, razmenjivali video-zapise i komunicirali o treningu pasa.

Izjava specijalnog agenta FBI Rajana Dejlija ukazuje na to da postoje dokazi da je Murfild bio umešan u ove aktivnosti od najmanje 2002. godine, kao i da su on i Flajt eksperimentisali sa lekovima za poboljšanje performansi pasa u cilju povećanja svojih šansi za pobedu u borbama pasa.

Vlasti su godinama primale pritužbe na Murfilda i Flajta, a tragovi ih dovode u vezu sa slučajem dva mrtva psa pronađena u plastičnoj kesi za hranu za pse u Anapolisu. Adresa na kesi je bila upućena Murfildu, što dodatno povezuje ove osobe sa ovim nezakonitim aktivnostima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike