"Bio je ranjen u glavu, nema ga na spisku": Za unukom Dušana Mihaleka, poznatog Novosađanina, još se traga, nestao blizu granice sa Gazom!

09.10.2023

12:32

0

Portparol ZAKA Moti Bukčin rekao je da broj od 260 smrtnih slučajeva možda nije konačan

"Bio je ranjen u glavu, nema ga na spisku": Za unukom Dušana Mihaleka, poznatog Novosađanina, još se traga, nestao blizu granice sa Gazom!
Copyright Printscreen/Facebook/D.M.

Nakon što je objavio da je njegov unuk Mor nestao na granici sa Gazom, Dušan Mihalek se oglasio na Fejsbuku odgovarajući prijateljima da li se zna nešto o nestalom mladiću. Kako je napisao, poslednja informacija je da je ranjen u glavu i da je mnogo iskrvario.

- Bio je ranjen u glavu, mnogo je iskrvario... Od tada ništa ne znamo. Nema ga ni na spisku živih, ni mrtvih... - napisao je zabrinuti Dušan Mihalek, poznati i cenjeni Novosađanin, dugogodišnji urednik muzičkog programa Radija Novi Sad i poznati srpski turistički vodič po Svetoj zemlji.

On je na pomenutoj društvenoj mreži objavio informaciju izraelske spasilačke organizacije ZAKA.

- Dvesta šezdeset tela otkriveno je u oblasti prirodnog parka u blizini kibuca Rejm, gde se održavala igranka. Sedmog oktobra u blizini kibuca Rejma održana je velika plesna zabava na otvorenom. Tu se okupilo 1.500-2.000 mladih. Rano ujutru napali su ih teroristi Hamasa koji su stigli automobilima, naoružani malokalibarskim oružjem i protivtenkovskim bacačima - citirao je informacije Mihalek.

AP Photo/Ohad Zwigenberg
 

 

Kako je navedeno u njegovoj objavi, portparol ZAKA Moti Bukčin rekao je da broj od 260 smrtnih slučajeva možda nije konačan. Prema njegovim rečima, u oblasti Reima radi oko 450 volontera, koji još uvek nisu završili sa pročešljavanjem.

- Do sada smo našli stotine tela, nismo uspeli da ih sve prebrojimo - rekao je on.

Prema njegovim rečima, teroristi su zapalili nekoliko automobila nakon što su ubili putnike.

"Prolazili smo auto za autom. Mladih ima svuda."

Nestao u blizini granice sa Gazom

Podsetimo, unuk Dušana Mihaleka, dugogodišnjeg urednika muzičkog programa Radija Novi Sad i poznatog srpskog turističkog vodiča po Svetoj zemlji, nestao je u blizini granice sa Gazom.

- Ne pitajte me, ne zovite, u panici smo. Nestao je naš najstariji unuk Mor, na granici sa Gazom. Ništa ne znamo o njemu. Molite se - naveo je Mihalek prvobitno na svom Fejsbuk profilu.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike