Brazilski predsednik uspešno operisan: Lula da Silva počeo da hoda na fizioterapiji

01.10.2023

08:53

0

Lula je operisan u petak zbog artroze desnog kuka izazvane habanjem hrskavice na butnoj kosti

Brazilski predsednik uspešno operisan: Lula da Silva počeo da hoda na fizioterapiji
Lula da Silva - Copyright AP Photo/Louise Delmotte

Zdravstveno stanje brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve klinički je stabilno nakon operacije kuka i on je počeo da hoda na fizikalnoj terapiji, saopšteno je iz bolnice.

Lula je operisan u petak zbog artroze desnog kuka izazvane habanjem hrskavice na butnoj kosti, a lekari očekuju da će ostati u bolnici do utorka, kada bi trebalo da pređe u predsedničku rezidenciju i odatle obavlja dužnost predsednika u naredne tri nedelje, dok se oporavlja. 

Ortopedski hirurg Đankarlo Poleselo, koji je operisao Lulu, rekao je da će brazilski predsednik morati da izbegava da predugo stoji i da će u prvim nedeljama morati da koristi hodalicu, jer operacija utiče na ravnotežu pacijenta. 

Lula se žalio da oseća konstantan bol više od godinu dana, ali ga to nije sprečilo da putuje u desetine zemalja od kada je preuzeo mandat u januaru.

On je rekao da će nastaviti putovanja u inostranstvo krajem novembra, kada planira da poseti Ujedinjene Arapske Emirate kako bi prisustvovao samitu o klimatskim promenama COP28.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike