Uhapšeni Avganistanci: Pljačkali i silovali druge migrante kod Bihaća?

28.09.2023

07:40

0

Prema podacima koje je izneo županijski ministar unutrašnjih poslova Božidar Živko, dva centra za prihvat migranata i dalje beleže umereni priliv migranata.

Uhapšeni Avganistanci: Pljačkali i silovali druge migrante kod Bihaća?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija u Bihaću uhapsila je dvojicu državljana Avganistana koje sumnjiči da su pripadnici organizovane kriminalne grupe uključene u razbojništva, silovanja i nezakonito držanje oružja, potvrdilo je u sredu Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, piše Hina.

U tom delu BiH značajno je povećan priliv ilegalnih migranata, a dvojica uhapšenih Avganistanaca takođe su u tom statusu. Policija je za tom dvojicom kao i za drugim pripadnicima iste kriminalne grupe tragala već duže, kazao je lokalnim medijima policijski portparol Ale Šiljdedić, prenosi Index.

"Oni su vršili krivična dela na štetu drugih migranata, uglavnom u pograničnom području s Republikom Hrvatskom, na prostoru Bihaća i Velike Kladuše. Radi se o više različitih krivičnih dela kao što su silovanje, provale, razbojništva, nedopušteno držanje oružja i ostalo", rekao je Šiljdedić lokalnim medijima.

Unsko-sanska županija nakon zatišja prouzrokovanog pandemijom ponovo je postala prostor u koji pristiže sve veći broj ilegalnih migranata koji pokušavaju da se domognu Hrvatske, ali lokalne vlasti tvrde da je taj problem i dalje pod nadzorom.

Prema podacima koje je izneo županijski ministar unutrašnjih poslova Božidar Živko, dva centra za prihvat migranata i dalje beleže umereni priliv migranata.

"U kampu Lipa dnevni broj migranata varira od 130 do 150 osoba i takvi podaci su važeći za poslednja dva meseca. Takođe, slična situacija je i u kampu Borići, gde imamo između 80 i 90 osoba iz grupe ranjivih populacija. Takvo stanje je prihvatljivo i držimo ga pod kontrolom", kazao je Živko, kako ga citiraju Nezavisne novine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike