Dečaka izbo stranac na dečjem rođendanu: Majka klečala pored ranjenog sina i vikala „on ima samo 12 godina"

13.09.2023

13:45

0

U toku je suđenje okrivljenom koji negira da je učestvovao u napadu

Dečaka izbo stranac na dečjem rođendanu: Majka klečala pored ranjenog sina i vikala „on ima samo 12 godina"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Majka čiji je sin izboden usred rođendanske zabave svoje male sestre jecala je „on ima samo 12“ dok je stajala između dečaka i njegovog napadača.

Neimenovani dečak je uživao u proslavi u Butlu u Liverpulu kada su on i 14-godišnji prijatelj oko 14 časova otišli ​​u obližnju prodavnicu na uglu na piće. Zatim su otišli na travnjak na suprotnoj strani puta i počeli da bacaju kamenje. Jedan od kamenova pao je blizu čoveka za koga se tvrdi da je Mejson Kleg koji je, ljut, vikao na njih dvojicu pre nego što je utrčao u kuću i izašao sa drugim muškarcem, rečeno je na Kraljevskom sudu u Liverpulu.

Oni su jurili dečake koji su utrčali na zabavu, gde je 14-godišnjak pobegao u kuću, ali su sustigli njegovog prijatelja, preneo je Liverpul Eho.

- Dana 7. aprila 2021. dva muškarca su 12-godišnjeg dečaka jurila do bašte kuće njegove bake, gde je njegova mlađa sestra slavila rođendan u zamku, jedan ga je napao, gurnuo ga na zemlju, a zatim ga je više puta ubo nožem u predelu noge i zadnjice. Utrčali su kroz bočnu kapiju u zadnji vrt. Četrnaestogodišnjak je bio ispred i vratio se u relativnu sigurnost kuće. Ali 12-godišnjak nije imao te sreće, jer ga je optuženi sustigao. On je prvi došao do njega i počeo je mahniti napad - rekla je tužiteljka Šarlot Aterton.

Ona je dodala da je Kleg dečaka „udario i šutnuo" nakon što ga je bacio na stepenice zamka. Drugi, neidentifikovani muškarac, potom je ubo dečaka više puta.

Pixabay
 

- Dečak je ispričao da je uboden nožem u nogu, a kada su ga pitali za napad, rekao je da je zapravo mislio da su ga oba muškarca ubola, jer nakon što ga je ubo nepoznati muškarac i kada je ustao, osetio je još jedan ubod u nogu - dodala je Aterton.

Napad je zaustavljen kada je dečakova mama istrčala iz kuće i stala između sina i napadača, vičući: „Ima samo 12 godina“. Kleg je navodno odgovorio: „Baš me briga. Je*eno ću ga ubiti", i „Baš me briga. Isjeckaću vas".

- Nivo nasilja izražen u ove dve izjave ukazuje na nivo nasilja koji je ovaj čovek nameravao da nanese i jeste naneo. Ili je optuženi naneo zaista ozbiljnu povredu ubodom ili je okrivljeni pomagao nepoznatom muškarcu koji je naneo zaista ozbiljnu štetu - rekla je Aterton na suđenju.

Ona je dodala da je nekoliko gostiju na zabavi identifikovalo Klega kao jednog od napadača, uključujući bivšu školsku drugaricu i žrtvinu majku. Žrtva ga je takođe identifikovala kao jednog od komšija svoje bake. Međutim, Kleg je negirao da je odgovoran, rekavši policiji da je bio kod kuće u trenutku napada.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike