Direktor FBI tvrdi: Prevelik broj ruskih špijuna i dalje je prisutan u SAD!

09.09.2023

08:53

0

SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente

Direktor FBI tvrdi: Prevelik broj ruskih špijuna i dalje je prisutan u SAD!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej izjavio je da je broj ruskih špijuna na teritoriji SAD "i dalje prevelik" i pored napora da budu izbačeni, prenosi Si-En-En (CNN).

- Tradicionalna pretnja od ruske kontrašpijunaže i dalje predstavlja veliku pretnju - rekao je Rej tokom obraćanja u Muzeju špijunaže (Spy Museum) u Vašingtonu.

On je istakao da je "otisak ruske obaveštajne službe", a pod tim, kako je objasnio, misli na obaveštajne zvaničnike, "još uvek prevelik u Sjedinjenim Državama". To je "nešto protiv čega se stalno susrećemo i pokušavamo da blokiramo, sprečimo i poremetimo na svaki mogući način", rekao je direktor FBI.

SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente i naložile zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu, u okviru odgovora na navodno trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za koje su SAD optužile Moskvu.

Prošle godine, holandska obaveštajna agencija je identifikovala ruskog vojnog obaveštajca koji je studirao na prestižnoj američkoj školi za međunarodne studije Džons Hopkins, podseća CNN.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike