Sin nestalog čoveka u Volosu: „Rekao mi je da ne može više da izdrži, kasnije sam pronašao njegove pantalone"

08.09.2023

23:45

0

Najmanje šest osoba je poginulo, a više od šest se i dalje vode kao nestale

Sin nestalog čoveka u Volosu: „Rekao mi je da ne može više da izdrži, kasnije sam pronašao njegove pantalone"
nestvarne scene u Grčkoj - Copyright Profimedia

Sate agonije proživljavaju rođaci nestalih u oluji "Danijel" koje je pogodio Grčku. Stamatis Karamanolas (42), čiji je automobil odnela bujna voda u Volosu, ima sedamnaestogodišnjeg sina koji je bio suvozač u vozilu. Uspeo je da se spasi, ali od njegovog oca nema nikakve vesti. Danas je mladić pronašao njegove pantalone.

Sin Stamatisa, Mantos, koji je preživeo dramatičnu situaciju, opisuje trenutke u automobilu

 "Svega se sećam. Sve je počelo kada je moj otac doneo odluku da pređe brzi potok. Dok smo bili u autu pokušali smo da kontaktiramo nekoga da zatražimo pomoć i uspeli smo. Konačno, moj otac je uspeo da zabije auto u drvo i blokira ga. Kada se to dogodilo, popucalo je zadnje vetrobransko staklo i ceo automobil se napunio vodom. Nismo mogli da ostanemo unutra i izašli smo."

A onda ih je napolju sačekao pravi haos i veliku količinu vode koju nisu očekivali.

"Srećom, uspeo sam! Ne znam kako, popeo sam se na krov, ali je voda bila toliko brza da je sa sobom povela mog oca. Nikada ga više nisam video i sve što mi je rekao je da ne može više da se drži. Reka je srušila auto i čim sam dobio priliku skočio sam sa strane. Uspeo sam da kontaktiram svoje ljude koji su obavestili vatrogasce. Došao je buldožer, okrenuo auto da bi videli da li je moja otac zarobljen, ali ga nismo našli.

AP Photo/Vaggelis Kousioras
 

Mantos Karamanolas kaže da je danas pronašao jedan jedini trag.

" Danas smo kopali na mestu gde nam je bio automobil. Sve što sam pronašao su bile očeve pantalone. Bili su tu i neki predmeti iz automobila. Sve što želim je da ga pronađemo. On je čovek, nije životinja.", rekao je Stamatisov sin.

Da podsetimo, Grčku je pogodila razorna oluja Danijel. Najmanje šest osoba je poginulo, a više od šest se i dalje vode kao nestale. Oluja je donela obilne padavine koje su izazvale poplave i klizišta, a uništeni su i putevi i mostovi.

Premijer Kirijakos Micotakis odložio je godišnji govor o ekonomskoj politici koji je bio zakazan za ovaj vikend i umesto toga ce posetiti poplavljena područja koja je od ponedeljka pogodila obilna kiša, preneo je Rojters.

Grad Volos i oblast Pilion u Tesaliji su najteže pogođena područja.

Od utorka je evakuisano 820 ljudi u Grčkoj, od toga 750 u regionu Tesalije.

Bonus video:

Privatna arhiva/Ivana Stanojević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike