Par koji je optužen da je u Grčkoj izbegao plaćanje računa u 3 restorana: Samo nismo hteli da platimo sve, pa su pomenuli policiju

07.09.2023

13:42

0

Njih dvoje su priznali da su odbili da plate deo poslednjeg obroka u jednom restoranu nakon žalbe da je hrana nedovoljno pečena

Par koji je optužen da je u Grčkoj izbegao plaćanje računa u 3 restorana: Samo nismo hteli da platimo sve, pa su pomenuli policiju
Fotografija britanskih turista u jednom od restorana - Copyright Printscreen Facebook

Britanski bračni par Anđela i Ijan Meki nedavno su bili na odmoru na grčkom ostrvu Krit, gde su se našli u središtu kontroverze nakon što su optuženi da su se žalili na hranu u tamošnjim restoranima i otišli iz njih nekoliko bez plaćanja računa. Međutim, par negira ove optužbe.

Ijan Meki, električar iz Liverpula, izjavio je za britanski "Dejli mejl" da se to dogodilo. Navodno su se posvađali s osobljem restorana zbog "slabo pečene" piletine i prženih krompira, koji su koštali 12 evra. Nakon žalbe na jelo menadžer restorana im je navodno pretio zatvorom, posle čega su platili u kešu i otišli.

- Ono za što smo optuženi jednostavno nije tačno. To je malo selo gde se svi poznaju, i bilo bi nemoguće napustiti restoran a da ne platite, a kamoli tri različita restorana. Sutradan smo se vratili kući i niko nas ne bi pustio da odemo da dugujemo novac. Nema ni trunke istine u onome što tvrde - izjavio je Ijan.

Njih dvoje su priznali da su odbili da plate deo poslednjeg obroka u jednom restoranu nakon žalbe da je hrana nedovoljno pečena. Međutim, Anđela je naglasila da su odlučili da plate račun nakon što je menadžer pomenuo policiju, a ne da su odbili da plate ceo račun.

- Nismo želeli da imamo problema s policijom, pa smo platili račun. Nismo odbili da platimo ceo račun. To je bilo samo 12 evra za moj obrok - rekla je Anđela i dodala da ih je to veoma uzrujalo jer se osećaju nepravedno optuženima.

Par je istakao da su insistirali na plaćanju punog iznosa računa, koji je iznosio 52 evra, i tvrdi da nisu pokušali da pobegnu bez plaćanja. Ijan se zapitao zašto ostali restorani nisu pozvali policiju ako su oni zaista bili "lopovi".

Anđela je dodala da vole Krit i da tamo letuju već 35 godina. Naglasila je da su ljudi tamo divni, ali da su nakon ovog incidenta dobili negativne poruke da se ne vraćaju i da nisu dobrodošli.

Fotografiju ovog para na Fejsbuku objavio je član osoblja jednog restorana, upozoravajući druge lokalne restorane na njihov navodni obrazac ponašanja. Ova objava izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama i burne reakcije javnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike