Muškarca gurnuli sa trajekta u Grčkoj, skončao dok se brod udaljavao! Pojavili se snimci, članove posade optužuju za ubistvo (VIDEO)

06.09.2023

15:40

0

Zgroženi putnici ispratili su i snimili celu scenu

Muškarca gurnuli sa trajekta u Grčkoj, skončao dok se brod udaljavao! Pojavili se snimci, članove posade optužuju za ubistvo (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Četiri člana posade trajekta "Plavi horizont" suočavaju se s ozbiljnim optužbama za ubistvo iz nehata zbog smrti 36-godišnjeg muškarca u luci Pirej, do koje je došlo u utorak uveče. Očekuje se da će kapetan, prvi oficir i još dva člana posade biti izvedeni pred tužioca kasnije tokom dana.

Na društvenim mrežama pojavili su se video-snimci ovog tragičnog događaja, zajedno sa svedočenjima očevidaca. U njima se jasno vidi kako članovi posade broda ulaze u konflikt s muškarcem koji pokušava da se ukrca na trajekt koji je kretao prema luci Iraklio na ostrvu Krit.

Prvi objavljeni video pokazuje trenutak kada jedan od članova posade nasilno gura žrtvu sa rampe trajekta, što je rezultiralo padom muškarca u more. On je pao između rampe za vozila i pristaništa, a njegovo telo je kasnije pronađeno u vodi. Svedoci su zabeležili ovaj uznemirujući događaj svojim kamerama.

 

 

Nakon što se brod udaljio od pristaništa, objavljen je još jedan snimak u kom se navodno vidi telo muškarca koje je isplivalo na površinu.

Prema informacijama Centralne lučke uprave Pireja, žrtva, identifikovana kao Antonis Kariotis (36), žitelj Ajos Nikolaosa na Kritu, imao je važeću kartu za trajekt, ali je zakasnio da se ukrca.

Printscreen Facebook
Antonis Kariotis

Brod se navodno vratio na mesto incidenta 15 minuta kasnije, verovatno nakon što su svedoci pozvali posadu u pomoć.

 

 

Jedan od očevidaca tragičnog događaja ispričao je da su dvojica muškaraca nekoliko puta gurnula žrtvu, što je dovelo do njenog pada u vodu i nesrećnog ishoda. Prema njegovim rečima, članovi posade nisu preduzeli nikakve korake da spasu muškarca i nisu pokazali nikakvu solidarnost, već su naredili da se putovanje nastavi kao da se ništa nije dogodilo.

 

 

Očevici su, shvativši opasnost, vikali i pokušavali da privuku pažnju posade na ono čemu su svedočili.

Brat preminulog Antonisa Kariotisa izrazio šok zbog tragičnog incidenta, nazivajući ga ubistvom.

- Šokiran sam, ne mogu da verujem šta se desilo mom bratu. Upravo sam došao u bolnicu da vidim svog drugog brata, koji je čuo za smrt našeg brata, uznemirio se... Video sam taj snimak od sinoć i zaista je ubistvo. Ubili su ga, to je nezamislivo... - ispričao je njegov brat za Prototemu.

 

 

Antonis je radio kao nadničar, a prema poznanicima, imao je posebne potrebe.

Obdukcija tela Antonisa Kariotisa otkrila je da je uzrok smrti bilo davljenje izazvano povredom glave. Njegova glava je najverovatnije udarila u rampu broda prilikom pada, što je dovelo do davljenja. Obdukcija je takođe sugerisala da bi njegov život mogao biti spašen da je posada trajekta pravilno reagovala i pružila mu pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike