Bahati turisti: Grci besni zbog para koji je iz tri restorana utekao bez plaćanja računa, objavljene i njihove fotografije

06.09.2023

17:26

0

Korisnici društvenih mreža besni su zbog bezobrazluka i nepoštovanja posetilaca

Bahati turisti: Grci besni zbog para koji je iz tri restorana utekao bez plaćanja računa, objavljene i njihove fotografije
Fotografija britanskih turista u jednom od restorana - Copyright Printscreen Facebook

Britanski par na odmoru na grčkom ostrvu Krit suočava se s ozbiljnim optužbama da je u više navrata izbegao plaćanje računa u lokalnim restoranima. Identitet ovog para još nije poznat, ali se priča o njihovom neobičnom ponašanju širi i izaziva negativne reakcije na društvenim mrežama.

Prema informacijama, muškarac i žena su posetili najmanje tri različita restorana u selu Kotulufari na severu ostrva, gde su jeli i pili, a potom se žalili na kvalitet hrane i odbili da plate račun. Posljednji restoran koji su posjetili je "Ariadni Apartments", piše britanski Dejli mejl.

Član osoblja restorana objavio je fotografiju ovog para na Fejsbuku, upozoravajući druge lokalne restorane da budu na oprezu zbog para koji se ponaša bezobrazno i izbegava plaćanje računa nakon obroka. Ovo se, čini se, dogodilo već u tri različita restorana, što ukazuje na to da je ovo postala njihova "taktika".

Fotografija para brzo je privukla pažnju na društvenim mrežama, a mnogi ljudi su osuđivali njihovo neprikladno ponašanje tokom odmora. Jedan korisnik interneta čak je napisao da je bio u istom restoranu kada se ovaj incident dogodio i da pretpostavlja da je par iz Liverpula, dok drugi svedok tvrdi da su po njihovom akcentu zaključili da dolaze iz Londona.

Mark Flin, koji već 16 godina živi na Kritu i bivši je zaposlenik britanskog Ministarstva odbrane, optužio je ovaj par da je iskoristio gostoprimstvo Grka. Objasnio je da većina restorana u Grčkoj izbegava preduzimanje drastičnih mera kada se suoči s ovakvim incidentima i obično su voljni da zaborave na to, jer su većina njihovih gostiju pošteni ljudi. Međutim, ovaj par je očigledno ponovio isti obrazac ponašanja u tri različita restorana, što je izazvalo bes Grka.

Jedna žena je u komentaru izrazila mišljenje da se par verocatno već vratio u svoju zemlju nakon što je njen partner razgovarao s pijanim muškarcem i saznao da putuju istog dana, 29. avgusta.

Ovakvo ponašanje britanskog para izazvalo je ogorčenje lokalne zajednice i postalo je predmet pažnje na društvenim mrežama, gde se ističe važnost poštovanja lokalnih običaja i pravila tokom putovanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike