Interpol objavio fotografije deteta koje je sa kamenom na telu i umotano u foliju izvučeno iz Dunava: Moli sve kojima je poznat da se jave

29.08.2023

21:50

0

Rekonstrukcija lica dečaka urađena kako bi se identifikovali relevantni detalji i osobe koje su bile deo njegovog života i koje su možda odgovorne za njegovu smrt

Interpol objavio fotografije deteta koje je sa kamenom na telu i umotano u foliju izvučeno iz Dunava: Moli sve kojima je poznat da se jave
Copyright Interpol

Interpol je izdao crno obaveštenje koje uključuje rekonstrukciju lica i opis deteta, za koje se veruje da je imalo pet ili šest godina, a čije je telo pronađeno u Dunavu.

Ovaj apel je deo međunarodnog pokušaja da se identifikuje dečak koji je pronađen u reci Dunav u Nemačkoj.

Posmrtni ostaci deteta su otkriveni blizu Grosmeringa u Bavarskoj 19. maja prethodne godine, a vreme koje je telo provelo u vodi nije poznato. Dečak je, kako tvrde ondašnji mediji, pronađen u vodi, sa kamenom oko tela i umotan u foliju.

Mađutim, istražitelji veruju da je dečak imao između pet i šest godina i da je pre tragedije verovatno proveo neko vreme izvan Nemačke.

Njegova visina je oko 110 centimetara, težak je oko 15 kilograma, ima smeđu kosu i nultu krvnu grupu. Na zahtev nemačkih vlasti, Interpol je poslao crno obaveštenje sa slikom rekonstrukcije lica deteta u 185 zemalja članica organizacije.

Interpol
 

Jirgen Štok, generalni sekretar Interpola, istakao je značaj ovog crnog obaveštenja kao apela globalnoj zajednici za sprovođenje zakona da pažljivo pregledaju svoje baze podataka i istraže otvorene ili nerešene slučajeve.

Ovaj apel je usmeren ka pronalaženju informacija o dečaku kako bi se identifikovali relevantni detalji i osobe koje su bile deo njegovog života i koje su možda odgovorne za njegovu smrt.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike