U Beču hara serijski ubica beskućnika! Već ubio dvojicu, a sada je pronađeno i treće telo, ovog puta bez glave

29.08.2023

22:16

0

U prethodna tri napada dva muškarca su izgubila život, dok je jedna žena preživela sa teškim povredama

U Beču hara serijski ubica beskućnika! Već ubio dvojicu, a sada je pronađeno i treće telo, ovog puta bez glave
Copyright Profimedia

Niz brutalnih ubistava beskućnika od jula meseca uzdrmao je austrijsku prestonicu. Poslednje ubistvo dodatno je povećalo uznemirenost, naročito zato što je žrtvi odsečena glava.

Prema izveštaju "Bilda", jedan poznanik beskućnika odlučio je da ga poseti kad je našao njegovo telo. Poznanik je krenuo ka mestu gde je čovek često spavao, u gustoj šumi na rubu rekreativnog područja Vinerberga, nakon što se, navodno, nisu videli pola godine.

Međutim, kada je stigao tamo, zatekao je prazno mesto. Ipak, primetio je vreću za spavanje smeštenu duboko u rupi od 50 centimetara. Ono što je video šokiralo ga je - njegov prijatelj ležao je mrtav na leđima, bez glave.

Istražitelji su pronašli odsečenu glavu nekoliko metara dalje od tela, i na njoj rupu veličine novčića. Iako su se životinje dokopale tela, brzo je postalo jasno da je smrt čoveka rezultat nasilja. Zvaničnik Državne službe kriminalističke policije istakao je da povrede na kostima ukazuju na upotrebu velike sile, te da se ne može govoriti o nesreći.

Ovo je već treći slučaj ubistva beskućnika u Beču tokom leta. U prethodna tri napada dva muškarca su izgubila život, dok je jedna žena preživela sa teškim povredama.

Jedan od slučajeva je uključivao 56-godišnjeg muškarca koji je 12. jula uboden nožem dok je sedeo na klupi u parku. Takođe, mađarski beskućnik je preminuo od više ubodnih rana.

Profimedia
 

Još jedna beskućnica (51) pronađena je sa ozbiljnim posekotinama i ubodnim ranama 22. jula na mestu gde je spavala blizu Viner Rizenrada. Napadač je pobegao, a ona je uspela da preživi.

U noći 9. avgusta 55-godišnji beskućnik je napadnut nožem u Jozefštatu. Nažalost, podlegao je teškim povredama dok je bio u bolnici.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije ukazala je na sličnost između ova tri zločina po načinu izvršenja, vremenu i izboru žrtava.

Policija je istakla da dosadašnje istrage nisu pokazale prethodne nesuglasice žrtava sa napadačem i da napadač ništa nije ukrao. Iako još nije jasno da li se najnoviji slučaj ubistva može povezati sa ovim serijalom, "Udruženje prijatelja bečke policije" ponudilo je nagradu od 10.000 evra za bilo kakve korisne informacije. Istražitelji su do sada primili preko 50 dojava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike