Vođa bande premešten u stroži zatvor u pratnji hiljada vojnika: Pretio Viljavisensiju koji je ubijen tokom predizbornog skupa (VIDEO)

13.08.2023

12:31

0

Neposredno pre ubistva, Viljavisensio je rekao da mu je Fito pretio

Vođa bande premešten u stroži zatvor u pratnji hiljada vojnika: Pretio Viljavisensiju koji je ubijen tokom predizbornog skupa (VIDEO)
Copyright ECUADOR ARMED FORCES

Hiljade ekvadorskih vojnika i policajaca učestvovale su u premeštanju zloglasnog vođe narko-bande Hozea Adolfa Masijasa, poznatog kao Fito, u zatvor maksimalne bezbednosti.

Fito je optužen za pretnje smrću ubijenom kandidatu za predsednika Ekvadora Fernandu Viljavisensiju, koji je u sredu pogođen sa tri hica u glavu dok je napuštao predizborni skup.

Neposredno pre ubistva Viljavisensio je rekao da mu je Fito pretio.

- Ako nastavim da spominjem bandu Los Ćoneros, oni će me slomiti - rekao je ubijeni predsednički kandidat Viljavisensio.

Njegova smrt je šokirala naciju koja je u velikoj meri uspela da izbegne decenije nasilja narko-bandi, kartelskih ratova i korupcije koji su uništili mnoge susedne zemlje.

Međutim, stopa kriminala je poslednjih godina u porastu i u Ekvadoru podstaknuta pre svega ekspanzijom kolumbijskih i meksičkih narko- kartela.

Ubistvo ekvadorskog predsedničkog kandidata Viljavisensija predstavlja "uznemirujući događaj" za region i demokratiju, izjavila je nova kandidatkinja i Viljavisensijeva naslednica u trci za predsednika Ekvadora Andrea Gonzalez Nader u ekskluzivnom intervjuu za Si-En-En.

Ubistvo Viljavisensija dogodilo se 10 dana pre prvog kruga predsedničkih izbora, koji je zakazan za 20. avgust.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike