Pokušan atentat na još jednu političarku u Ekvadoru: Napadač pokušao da je zaustavi dok je vozila, pa počeo da puca u auto (FOTO)

12.08.2023

10:58

0

Fotografije sa lica mesta pokazuju oštećenja na vozilu

Pokušan atentat na još jednu političarku u Ekvadoru: Napadač pokušao da je zaustavi dok je vozila, pa počeo da puca u auto (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Levičarska opoziciona političarka iz Ekvadora koja se kandidovala za poslaničko mesto u Narodnoj skupštini zemlje bila je meta oružanog napada, javljaju ekvadorski mediji.

Estefani Puente Kastro napadnuta je u gradu Kevedo, u ekvadorskoj provinciji Los Rios, 10. avgusta, dok se vozila u centru grada u automobilu sa svojim ocem i zaposlenim u kompaniji.

Pozivajući se na policiju, lokalni mediji su javili da je nepoznata naoružana osoba prišla automobilu i zahtevala da Puente stane. Opoziciona političarka je potom pokušala da ubrza, što je navelo napadača da puca u automobil sa vozačeve strane.

 

 

Puente nije povređena i u njenom vozilu nisu pronađeni dokazi da je pucano iz vatrenog oružja; međutim, fotografije sa lica mesta pokazuju oštećenja na vozilu, uključujući i razbijeno staklo.

FBI je u petak za Sputnjik potvrdio da šalje agente u Ekvador da pomognu vlastima u istrazi nedavnog ubistva ekvadorskog predsedničkog kandidata Fernanda Viljavisensija u gradu Kitu.

Viljavisensio je ubijen iz vatrenog oružja, a još devet osoba je povređeno tokom napada na predizbornom skupu u sredu. Lokalni mediji preneli su da je Viljavisensio dobio nekoliko pretnji smrću pre incidenta.

 

 

Glavni osumnjičeni za atentat preminuo je od prostrelnih rana zadobijenih prilikom hapšenja, saopštilo je ekvadorsko generalno tužilaštvo i dodalo da je šest osoba privedeno u vezi sa incidentom.

Dijana Atamajnt, predsednica Nacionalnog izbornog saveta Ekvadora, izjavila je u četvrtak da će datum prevremenih predsedničkih izbora u Ekvadoru, zakazanih za 20. avgust, ostati nepromenjen uprkos ubistvu Viljavisensija.

Zvaničnici su istakli da će oružane snage zemlje garantovati bezbednost Ekvadoraca tokom planiranog izbornog procesa, dodajući da će zaštita preostalih predsedničkih kandidata biti udvostručena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike