Britanski političar tvrdi da ga je seksualno uznemiravalo pet poslanika u parlamentu: Eksplicitne detalje izneo u knjizi

08.08.2023

18:33

0

Brajant je priznao da je sve trpeo jer nije znao kako to da prijavi, a da ne bude u centru priče

Britanski političar tvrdi da ga je seksualno uznemiravalo pet poslanika u parlamentu: Eksplicitne detalje izneo u knjizi
Copyright Profimedia

Predsednik odbora za standarde britanskog Donjeg doma rekao je da su ga kolege poslanici seksualno zlostavljali u nekoliko navrata dok je bio u parlamentu.

Kris Brajant, laburistički poslanik, otkrio je to u svojoj novoj knjizi „Kodeks ponašanja, Zašto treba da popravimo parlament - i kako to da uradimo".

- Tokom godina pet muških poslanika osetilo je moja guzu bez moje dozvole - napisao je on u knjizi, čije delove su objavili britanski mediji.

- Jedan od njih, koji nije bio deklarisani homoseksualac, to je učinio više puta. Drugi, koji je i dalje u parlamentu i i dalje ne prihvata da je gej, gurnuo me je uza zid i opipao mi međunožje. Treći se trljao iza mene u redu prilikom glasanja, a kasnije se pipkao sa dvojicom muškaraca u Strangers’ baru. Znam druge gej poslanike i osoblje koje je doživelo isto - naveo je on.

Brajant je bio istaknut u skretanju pažnje na nedolično ponašanje u parlamentu zbog čega je bio na udaru, a njegova ispravnost je više puta dovođena u pitanje. Tim povodom rekao je da preferira da bude otvoren u vezi sa svojim propustima, umesto da pokušava da sebe prikaže kao sveca. Među tim propustima, kako je priznao, jeste zataškavanje neadekvatnog ponašanja koje mu je omogućilo da napreduje u parlamentu.

- Sećam se kada sam se deklarisao 2001. godine redovno su me dodirivali stariji gej nedeklarisani poslanici. Nikada nisam osećao da sam u stanju da to prijavim jer na kraju budeš deo priče, a to je poslednja stvar koju želiš. I mislim da je mnogo žena prošlo kroz to - rekao je on prošle godine za LBC radio.

- Mogu da se setim četiri poslanika. Tada sam bio šokiran i kladim se da možete pogoditi ko su oni - dodao je on tada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike