Američki političar u centru skandala: Pijan milovao zaposlenog po međunožju, pa mu slao srceparajuće poruke

07.01.2023

15:15

0

Podnosilac tužbe tvrdi da mu je Šlap neprikladno i u više navrata upadao u lični prostor u barovima, da bi jedne večeri otišao korak dalje

Američki političar u centru skandala: Pijan milovao zaposlenog po međunožju, pa mu slao srceparajuće poruke
Copyright AP Photo/John Locher

Meta Šlapa, predsednika Američke konzervativne unije, zaposleni u senatskoj kampanji Heršela Vokera u Džordžiji optužio je za „neželjeni i netraženi” seksualni kontakt posle noći opijanja.

Navodni incident dogodio se u oktobru kada su Šlap i republikanski pomoćnik otišli do bara u Atlanti nakon događaja u Vokerovoj kampanji, rekao je u petak tužilac za „Dejli bist" i „En-Bi-Si njuz" pod uslovom da ostane anoniman.

Podnosilac tužbe tvrdi da mu je Šlap neprikladno i u više navrata upadao u lični prostor u barovima, a kada je on, opisan kao oženjen muškarac u kasnim tridesetim, odvezao moćnog konzervativca nazad u njegov hotel, Šlap mu je stavio ruku na nogu i „milovao“ njegovo međunožje.

On je nedugo zatim napravilo video-snimke svoje reakcije na, kako je rekao, incident koji je ostavio „ožiljke“ i „poniženje“.

- Met Šlap me je zgrabio za međunožje i protrljao ga celom dužinom, dok sam ja sedeo i razmišljao šta se dođavola dešava da mi ta osoba ovo radi - kaže neimenovani muškarac u jednom od snimaka.

- Na moju sramotu, nisam rekao „ne" ili „stani". Bog zna da to nisam tražio - dodao je on i objasnio da ga je Šlap pozvao u svoju sobu kada su stigli u njegov hotel, ali da je on to odbio i pokušao da pobegne što je pre moguće.

AP Photo/John Locher
Met Šlap

Ujutro je preneo priču višim članovima Vokerovog predizbornog štaba koji su mu predložili da pismeno obavesti Šlapa da mu je njegovo ponašanje neprijatno.

Narednog jutra on je trebalo da vozi Šlapa, ali je organizovan drugi vozač, da bi na kraju Šlap navodno preskočio događaj kome je trebalo da prisustvuje.

- Želeo sam da kažem da mi je neprijatno zbog onoga što se sinoć dogodilo - navodno je glasila poruka koju je službenik poslao Šlapu, na šta je mu je on odgovorio: „Molim vas, pozovite me".

Kada je odbio da odgovori na tri telefonska poziva od Šlapa, dobio je još jednu poruku, rekavši mu: „Kad bi mogao da nađeš snage u svom srcu da me pozoveš, bio bih zahvalan“, nakon čega je usledila još jedna u kojoj mu želi „sreću u kampanji“ i poručuje mu da „nastavi sa dobrim radom“.

 

 

Visoki zvaničnik Vokerove kampanje rekao je da mu je „muka zbog optužbe“, prenosi En-Bi-Si njuz.

I službenik i visoki zvaničnik rekli su novinama da je Vokerova kampanja omogućila pravnog savetnika tužiocu, ali da on nije pokrenuo pravni postupak protiv Šlapa.

Član republikanske stranke Šlap (55) oženjen je Mercedes Šlap, direktorkom za strateške komunikacije Bele kuće bivšeg predsednika Donalda Trampa. Par ima petoro dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike