Anketa pokazala da Amerikanci polako gube strpljenje: Većina građana se protivi većoj vojnoj pomoći Ukrajini!

05.08.2023

00:50

0

Više od polovine Amerikanaca, 51 odsto, tvrdi da su SAD već učinile dovoljno da pomognu Ukrajini, dok 48 odsto kaže da bi trebalo da učine više

Anketa pokazala da Amerikanci polako gube strpljenje: Većina građana se protivi većoj vojnoj pomoći Ukrajini!
Bela kuća - Copyright Profimedia

Većina Amerikanaca se protivi da tome Kongres odobri dodatna finansijska sredstva za podršku Ukrajini u ratu sa Rusijom, rezultati su ankete koju je sproveo Si-En-En, što pokazuje da se podrška slanju dodatne pomoći u američkoj javnosti smanjila od početka agresije.

Prema rezultatima ankete, 55 odsto američkih državljana smatra da Kongres SAD ne bi trebalo da odobri dodatno finansiranje za podršku Ukrajini naspram 45 odsto onih koji kažu da bi Kongres trebalo da odobri takvo finansiranje.

Više od polovine Amerikanaca, 51 odsto, tvrdi da su SAD već učinile dovoljno da pomognu Ukrajini, dok 48 odsto kaže da bi trebalo da učine više.

Anketa sprovedena na početku ruske invazije krajem februara 2022. pokazala je da je u tom trenutku u Sjedinjenim Američkim Državama 62 odsto građana smatralo da SAD treba da učine više.

Partijske podele su se takođe proširile od te ankete, a većina demokrata i republikanaca sada ima suprotne stavove po pitanju uloge SAD u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike