Trampa podržava najveći broj republikanaca: Ovo su podaci najnovijeg istraživanja

31.07.2023

22:26

0

Velika većina republikanaca, 58 odsto, rekla je da je Tramp kandidat koji može da pobedi aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena

Trampa podržava najveći broj republikanaca: Ovo su podaci najnovijeg istraživanja
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp dominira nad svojim rivalima za republikansku predsedničku nominaciju, s obzirom na to da razlika između njega i drugoplasiranog guvernera Floride Rona Desantisa iznosi 37 procenata, pokazuje novo istraživanje Njujork tajmsa i Koledža Sijena.

U rezultatima istraživanja se navodi da Tramp ima podršku 54 odsto republikanskih glasača, dok bi za Desantisa glasalo 17 odsto njih.

Svi ostali kandidati imaju podršku od tri procenta republikanaca i manju. Prema pisanju američkog lista, Tramp je u vođstvu u skoro svakoj demografskoj grupi i regionu, i u svim ideološkim krilima stranke.

"Tramp vodi sa velikom razlikom među muškarcima i ženama, mlađim i starijim glasačima, umerenim i konzervativnim biračima, onima koji imaju završen fakultet i onima koji nemaju, u gradovima, predgrađima i ruralnim područjima", navodi Njujork tajms.

Istovremeno, velika većina republikanaca, 58 odsto, rekla je da je Tramp kandidat koji može da pobedi aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike