Ubica iz Grčke napravio veliku grešku: U kesi sa glavom raskomadanog tela pronađen trag koji bi mogao da dovede do njega

21.07.2023

11:55

0

Opsežna istraga traje već nekoliko dana

Ubica iz Grčke napravio veliku grešku: U kesi sa glavom raskomadanog tela pronađen trag koji bi mogao da dovede do njega
Copyright Profimedia

Policija u Grčkoj napravila je važan korak u istrazi koji bi mogao da dovede do rešenja misterije raskomadanog leša pronađenog u kesama za đubre u reciklažnoj fabrici na Kritu.

Kako navode grčki mediji, policija je uspela da locira područje gde se zločin odigrao.

Nepoznati "kasapin" koji je ubio 30-godišnjeg Azijata i isekao njegovo telo na komade na hirurški način, ali je napravio grešku koja bi vlasti mogla da dovede do razrešenja misterije.

U crnoj vreći za đubre u kojoj je bila glava žrtve pronađeni su računi od kupovine u kafiću i prodavnici, koji se nalaze u oblasti istočno od grada Retimno. U istoj kesi bile su i prazne boce spreja, koje se u forenzičkim laboratorijama ispituju na otiske prstiju i genetski materijal počinioca ili žrtve.

Policija je identifikovala radnje u kojima su obavljene kupovine i obezbedila snimke sa kamera u okolini i sada detaljno pregledaju kadar po kadar najmanje deset dana od dana pronalaska raskomadanog tela. Kad god uoče kupca iz Indije, Pakistana ili Bangladeša, oni sačuvaju njegovu fotografiju i traže ga u okolini.

Do sada su svi identifikovani i pronađeni živi, pa u policiji ispitani zbog mogućnosti da poznaju nestalog. Prethodni uviđaj se sprovodio sa velikom pažnjom, a u obzir su uzimani čak i najbeznačajniji detalji, jer se svi smatraju osumnjičenima za ubistvo i savetuju se da ne napuštaju to područje.

Istraga je proširena na hotele, sela i poljoprivredne kulture u širem području Retimna, ali do sada nije prijavljen nestanak stranca. Međutim, ako je žrtva ilegalno boravila u zemlji, ko god da ga je angažovao ne bi prijavio nestanak, jer bi se suočio sa krivičnom prijavom, što još više otežava rad nadležnih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike