Kenedi Mlađi: Sve više Amerikanaca živi u kolima, američki san je postao fantazija

27.07.2023

22:28

0

"Da li neko u Vašingtonu razume šta se dešava u Americi?", upitao je kandidat za predsednika SAD

Kenedi Mlađi: Sve više Amerikanaca živi u kolima, američki san je postao fantazija
Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Robert Kenedi Mlađi izjavio je da sve više Amerikanaca živi u svojim vozilima zbog rasta troškova, dodavši da radnici sebi ne mogu da priušte život u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Amerikanci se useljavaju u svoja vozila. Ogroman je egzodus iz kuća u kombije jer porezi na imovinu i troškovi života vrtoglavo rastu. Da li neko u Vašingtonu razume šta se dešava u Americi? Radnici ne mogu da priušte život u ovoj zemlji - napisao je Kenedi na društvenoj mreži Tviter.

Kenedi, koji se ujedno bori da postane kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima 2024. godine, naveo je da je jedan radnik sa srednjom školom pre jedne ili dve generacije mogao da poseduje kuću, da podiže porodicu, da ide na odmor i da uštedi novac za penziju.

- Tako bi trebalo da bude. Ako naporno radite, trebalo bi da imate pristojan život. Danas je taj američki san postao fantazija jer je veliki deo srednje klase pao u nesigurnost, zaglibljen u dugovima - poručio je Kenedi.

AP Photo/Ross D. Franklin, File
U mnogi gradovima SAD postoje čitavi kampovi beskućnika

On je napisao da bi kao predsednik SAD smanjio vojnu potrošnju i uveo poreske olakšice za porodice sa decom.

Pored toga, ograničio bi, kako je naveo, profit farmaceutskih kompanija i taj novac preusmerio na istraživanja jeftine prirodne, holističke i alternativne terapije.

Istovremeno, istakao je da bi trebalo povećati minimalnu platu na 15 dolara na sat.

Robert Kenedi Mlađi je sin ubijenog američkog državnog tužioca i senatora Roberta F. Kenedija i nećak ubijenog predsednika SAD Džona F. Kenedija.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike