Brod sa 3.000 automobila i dalje gori! Pojavio se dramatični snimak, strahuje se od ekološke katastrofe (VIDEO)

27.07.2023

10:16

0

U požaru je poginula je jedna osoba, a više njih je povređeno, mada tačan broj nije poznat

Brod sa 3.000 automobila i dalje gori! Pojavio se dramatični snimak, strahuje se od ekološke katastrofe (VIDEO)
Copyright Profimedia

Požar na panamskom teretnom brodu "Fremantle Highway", koji je izbio kod obale Holandije, severno od Amelanda, i dalje nije ugašen, a situacija predstavlja ozbiljan izazov za holandsku obalsku stražu i krizni tim. Prema informacijama iz obalske straže, brod je i dalje na površini, ali su i dalje prisutni i vatra i dim.

Edvin Graneman iz obalske straže za NOS Radio 1 je izjavio:

- Remorker ima vezu za hitne slučajeve sa brodom, tako da možemo da ga zadržimo na poziciji - rekao je Edvin Graneman iz obalske straže za NOS Radio 1, napominjući da će avion obalske straže proveriti tokom prepodneva da li je temperatura na brodu pala, ali je naglasio da može proći nekoliko dana pre nego što se požar u potpunosti ugasi.

U međuvremenu na društvenim mrežama pojavio se još jedan dramatičan snimak pokušaja gašenja požara u kom se vidi kako se veliki oblak dima širi iznad zapaljenog plovila.

Krizni tim obalske straže i kompanija za oporavak sastaće se kako bi razgovarali o različitim scenarijima u vezi sa požarom, prenosi NL tajms.

Postoji ozbiljan strah među lokalnim zvaničnicima da bi brod mogao da se prevrne i potone, što bi dovelo do oslobađanja tereta od 3.000 automobila koji bi plutali prema Vadenskim ostrvima. Ta ostrva su poznata kao područje svetske baštine, te bi takav incident mogao da prouzrokuje ekološku katastrofu.

U požaru na brodu poginula je jedna osoba, a više njih je povređeno. Sva 23 člana posade su evakuisana, ali nije precizirano koliko je tačno povređenih. Obalska straža je izvestila da "ima mnogo ranjenih", a oni su helikopterom prevezeni u medicinske ustanove.

Teretni brod "Fremantle Highway" dug 199 metara prevozio je 2.857 automobila iz Nemačke u Egipat, od čega 25 električnih automobila. Uzrok požara, kako prenosi agencija, bio je jedan od električnih automobila koji se zapalio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike