Brod u plamenu mogao bi da potone zbog požara: Pojavio se haotični snimak, vatrogasci nisu optimistični (FOTO/VIDEO)

26.07.2023

11:22

0

Jedan član posade izgubio je život, a nekoliko je povređeno

Brod u plamenu mogao bi da potone zbog požara: Pojavio se haotični snimak, vatrogasci nisu optimistični (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Električni automobil na teretnom brodu "Fremantle Highway", koji je bio na putu iz Nemačke u Egipat, zapalio se i izazvao požar.

U plamenu je jedan član posade izgubio život, a nekoliko je povređeno, navodi se u saopštenju holandske obalske straže izdatom u sredu.

Najmanje sedam članova posade skočilo je u vodu i spašeno iz nje, dok su ostali prebačeni helikopterom na bezbedno, rekli su zvaničnici.

Na internetu se sada pojavio i dramatičan snimak u kom se u daljini vidi kako brod gori dok su u toku pokušaji gašenja.

Šta znamo do sada?

"Fremantle Highway", registrovan u Panami, prevozio je 2.857 automobila iz nemačke luke Bremen do Port Saida u Egiptu, kada se zapalio jedan od električnih automobila, saopštila je obalska straža.

Brod gori na oko 27 nautičkih milja (50 kilometara) severno od holandskog ostrva Ameland.

Profimedia
 

- Posada je pokušala sama da ugasi požar, ali nije uspela. Nažalost, jedna osoba je poginula, a nekoliko je povređeno - navodi se u saopštenju obalske straže.

Na brodu su bila 23 člana posade. Svi su evakuisani, ali nije jasno koliko ih je povređeno.

Portparol je naveo da su povređeni članovi posade, koji su se ili nagutali dima ili su povređeni tokom evakuacije, helikopterom prebačeni u medicinske ustanove.

Portparol obalske straže navodi da je teško staviti vatru pod kontrolu na moru i to pogotovo što niko ne može da se ukrca na brod da ga gasi.

- Ako na brod uđe mnogo vode biće ga teško sačuvati - rekao je portparol i dodao da gašenje električnih automobila nije lako i da se ulažu napori da se požar donekle stavi pod kontrolu.

Jedan od scenarija je da će brod potonuti. Brod je već prilično nagnut. Nekoliko brodova za spasavanje je na putu i moraju da stave situaciju pod kontrolu ako teretni brod potone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike