Bajden ponovo briljira: Ja sam veštačka inteligencija

23.07.2023

09:43

0

"Ako neko od vas misli da sam Ejb Linkoln, okrivite veštačku inteligenciju", rekao je 80-godišnji predsednik SAD

Bajden ponovo briljira: Ja sam veštačka inteligencija
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Alex Brandon, File

Predsednik SAD Džozef Bajden u šali je izjavio "ja sam veštačka inteligencija", dok je pozivao na zaštitne mere za upravljanje veštačkom inteligencijom.

"Ako neko od vas misli da sam Ejb Linkoln, okrivite veštačku inteligenciju", rekao je 80-godišnji predsednik SAD nakon sastanka sa tehnološkim liderima.

Bajden je upozorio da bi nesputana veštačka inteligencija mogla da predstavlja pretnju "našoj demokratiji", prenosi "Njujork post".

"Moramo držati širom otvorene oči u pogledu pretnji koje nove tehnologije mogu predstavljati - ne moraju - ali mogu predstavljati našoj demokratiji i našim vrednostima", rekao je Bajden.

Profimedia
 

Njegovi komentari usledili su nakon sastanka sa predstavnicima tehnoloških kompanija uključujući "Amazon", "Gugl", "Meta" i "Majkrosoft".

Bela kuća je nakon toga objavila da je sa programerima postignut dogovor oko upravljanja potencijalnim rizicima koje predstavlja veštačka inteligencija, uključujući nezavisno testiranje bezbednosti i uvođenje vodenih žigova koji bi jasno signalizirali kada je onlajn sadržaj veštački kreiran.

Bajdenovi komentari dolaze usred zabrinutosti oko nesputanog rasta veštačke inteligencije i njenog potencijalnog uticaja na sektore zapošljavanja i širenja dezinformacija i dezinformacija na mrežama, posebno uoči predsedničkih izbora u SAD 2024.

"Kompanije su se složile da pronađu načine da veštačka inteligencija pomogne u suočavanju sa najvećim izazovima društva", objasnio je Bajden, navodeći "ogromne mogućnosti" koje tehnologija može da pruži.

On je dodao da će SAD "raditi sa našim saveznicima i partnerima na zajedničkom međunarodnom okviru za upravljanje razvojem veštačke inteligencije".

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike