Putin uveren u uspeh u Ukrajini: Nema sumnje da ćemo pobediti, oni koji ukidaju rusku kulturu, uništavaju sebe

04.07.2023

18:14

0

„Otkazivanje ruske kulture“ i težnju da se ona u inostranstvu uništi ruski lider je nazvao pokušajem samoubistva

Putin uveren u uspeh u Ukrajini: Nema sumnje da ćemo pobediti, oni koji ukidaju rusku kulturu, uništavaju sebe
Vladimir Putin - Copyright Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je u utorak da ne sumnja u pobedu Moskve, zahvalivši se svim stanovnicima Hersonske oblasti na strpljenju i hrabrosti.

- Nema sumnje u pobedu. Hoću da zahvalim svima koji žive u Hersonskoj oblasti, jer ljudi pokazuju neverovatno strpljenje i hrabrost. I, naravno, najvažnije je za nas da se nastavi sa kretanjem napred zajedno sa Rusijom. To je, principijelno, najvažnije pitanje - rekao je Putin na sastanku sa diplomcima Ruske akademije nacionalne ekonomije i javne službe pri predsedniku Ruske Federacije.

Pričajući sa studentima o kampanji „otkazivanja ruske kulture“ i težnji da se ona u inostranstvu uništi, Putin je to nazvao pokušajem samoubistva.

- Što se tiče kampanje za ukidanje ruske kulture, mnogo smo pričali o tome i smejali se, i govorili ozbiljno, jer ruska kultura je deo evropske kulture i svetske kulture. A kada neko pokušava da uništi rusku kulturu, to je pokušaj samoubistva, jer uništavaju sami sebe - naglasio je Putin.

- Možete da ubijete čoveka, ali ne možete da ubijete kulturu čiji je on nosilac. A svakako je nemoguće ubiti kulturu celog naroda, posebno tako velike kao što je ruska - ocenio je ruski predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike