Pucnjava u Filadelfiji: Ubijeno pet osoba, ranjeno dvoje dece (VIDEO)

04.07.2023

17:12

0

Policija je saopštila da i dalje traga za više osumnjičenih za tu pucnjavu

Pucnjava u Filadelfiji: Ubijeno pet osoba, ranjeno dvoje dece (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Steven M. Falk/The Philadelphia Inquirer via AP

Pet osoba je ubijeno, a dvoje dece je ranjeno u pucnjavi u ponedeljak uveče u Filadelfiji, saopštila je lokalna policija. Osumnjičeni je zadržan u pritvoru, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Policija je prvobitno saopštila da su ubijene četiri osobe, ali je kasnije prijavila i petu žrtvu pucnjave. Svi ubijeni su muškarci starosti od 16 do 59 godina, prenosi Glas Amerike.

Kako su naveli zvaničnici, ranjena deca su uzrasta od dve i 13 godina, a njihovo stanje je stabilno. Napadač, star oko 40 godina, na sebi je imao pancir, a nosio je automatsku pušku, više pištolja i policijski skener, rekla je policijska komesarka Danijela Autlou na konferenciji za novinare.

 

 

Kako je dodala, on je pucao nasumično. Na mestu događaja pronađena su tri pištolja, uključujući pušku i pištolj koji su pripadali osumnjičenom, rekla je ona. Glas Amerike navodi da je u vezi sa pucnjavom privedena je još jedna osoba.

Nisu poznati drugi detalji napada koji se dogodio u noći pred praznik Dana nezavisnosti, 4. jul, u jugozapadnom delu Filadelfije.

Do pucnjave je došlo dan nakon što su dve osobe ubijene, a 28 povređeno, od kojih su polovina deca, u pucnjavi u Baltimoru, u Merilendu. Policija je saopštila da i dalje traga za više osumnjičenih za tu pucnjavu.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike