Oglašivači potreseni "haosom" na Tviteru: Da li su novine na ovoj društvenoj mreži "poslednja i najbolja nada" za Maska?

03.07.2023

20:31

0

Autor: Lj. S.

Džasmin Enberg, glavna analitičarka u kompaniji "Insider Intelligence", ocenila je kao "katastrofalnu" za biznis najnoviju odluku Ilona Maska

Oglašivači potreseni "haosom" na Tviteru: Da li su novine na ovoj društvenoj mreži "poslednja i najbolja nada" za Maska?
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Odluka Ilona Maska da privremeno ograniči koliko objava korisnici Tvitera mogu da pročitaju, mogao bi da potkopa napore nove izvršne direktorke Linde Jakarino da privuče oglašivače, smatraju stručnjaci iz marketinške industrije.

Ograničenja su "veoma loša" za korisnike i oglašivače koji su već potreseni "haosom" koji je Mask doneo platformi, rekao je Majk Prulks, direktor istraživanja u istraživačkoj agenciji Forester, prenosi Rojters.

On je naveo da je nedostatak poverenja kod oglašivača postao još veći, dodavši da se to ne može preokrenuti samo na osnovu kredibiliteta nove izvršne direktorke u industriji. Lu Paskalis, osnivač konsultantske kuće za oglašavanje "AJL Advisory", rekao je da je Jakarino "poslednja i najbolja nada" Maska da spasi prihode od reklama i uopšte vrednost kompanije.

AP Foto/Ringo H.W. Chiu, Archivo
Ilon Mask

- Ovaj potez signalizira tržištu da Mask nije u stanju da osnaži Jokarino da ga spasi od njega samog - naveo je Paskalis.

Džasmin Enberg, glavna analitičarka u kompaniji "Insider Intelligence", ocenila je kao "katastrofalnu" za biznis najnoviju odluku Ilona Maska.

- Ovo sigurno neće olakšati ubeđivanje oglašivača da se vrate. Već ih je teško vratiti - rekla je ona.

Podsetimo, u prethodnom periodu Mask je doneo niz odluka koje su znatno promenile način funkcionisanja, kako tviteraša tako i oglašivača, na ovoj društvenoj mreži.

24sedam/Profimedia
 

Pa, tako je Mask ograničio količinu tvitova koje većina korisnika može da vidi svakog dana - 800 pregleda za neverifikovane naloge i 8.000 za verifikovane. 

Takođe, Tviter sada zahteva od ljudi da se prijave (uloguju) da bi pregledali tvitove i profile - što je promena u njegovoj dugogodišnjoj praksi kako bi se svima omogućilo da četuju.

Ova ograničenja bi mogla da dovedu do toga da  korisnici budu isključeni sa Tvitera dan nakon što su pregledali nekoliko stotina tvitova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike