Medvedev: Evropljani izgubili rusko tržište, njihove investicije su "izgorele"

02.07.2023

23:35

0

Komentarišući jednu od teza protivnika Ruske Federacije, koja ubeđuje da je „Rusija u izolaciji“, zamenik predsednika Saveta bezbednosti je istakao: „Nikako

Medvedev: Evropljani izgubili rusko tržište, njihove investicije su "izgorele"
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Rusija je značajno ojačala veze sa zemljama Azije, Afrike i Latinske Amerike u kontekstu opadanja kontakata sa Evropom, iako one nisu nestale, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti (SB) Ruske Federacije Dmitrij Medvedev u članku za Rosijsku gazetu.


„Da, veze sa Evropom su se značajno smanjile (ali nisu nestale). Ali sa globalnim Jugom i ne manje globalnim Istokom, oni su značajno porasle. Roba iz Evrope koja nam je bila potrebna zamenjena je drugom“, rekao je on.

„Evropljani su izgubili naše tržište na dugo, njihove investicije su izgorele, iako je sama proizvodnja ostala. Hvala im na besplatne ili znatno jeftinije kapacitete, koji su postali vlasništvo ruskih kompanija. Njihove firme grizu senilne laktove, čiste bilanse od gubitaka", dodao je on.

Komentarišući jednu od teza protivnika Ruske Federacije, koja ubeđuje da je „Rusija u izolaciji“, zamenik predsednika Saveta bezbednosti je istakao: „Nikako“.

„Na najaktivniji način se razvijaju politički kontakti sa Azijom, Afrikom i Latinskom Amerikom. Njihova tržišta su otvorena, njihove kompanije uveliko rade sa nama, uprkos sankcijama“, objasnio je on.
U celini, prema Medvedevu, „kraj epohe svemogućeg dolara se nazire“.

"Na dnevnom redu je prelazak na nacionalne i digitalne valute“, zaključio je on.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike