Hanibal Gadafi prebačen u bolnicu u teškom stanju! Sin Muamera Gadafija hitno hospitalizovan u Libanu

02.07.2023

22:40

0

Tokom vladavine svog oca, Hanibal Gadafi je obavljao nekoliko zvaničnih funkcija, uključujući vođenje Libijskog olimpijskog komiteta

Hanibal Gadafi prebačen u bolnicu u teškom stanju! Sin Muamera Gadafija hitno hospitalizovan u Libanu
Hanibal Gadafi sa suprugom 2004. godine - Copyright Profimedia

Sin bivšeg libijskog vođe Hanibal Gadafi hitno prebačen u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, javlja televizija "Al Hadat".

Hanibal Gadafi, koji se nalazi u zatvoru u Libanu od 2015. godine, suočava se sa teškoćama izazvanim naglim padom nivoa šećera u krvi, prenosi agencija Rojters.

Kako neimenovani izvori navode, Gadafi je prošlog meseca započeo štrajk glađu kao znak protesta zbog nedostatka suđenja.

Hanibal Gadafi je sin bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija i Safije Farkaš. Rođen je 20. maja 1975. godine u Tripoliju, glavnom gradu Libije. Hanibal Gadafi je bio poznat po svom ekscentričnom stilu života i često je privlačio pažnju medija.

Tokom vladavine svog oca, Hanibal Gadafi je obavljao nekoliko zvaničnih funkcija, uključujući vođenje Libijskog olimpijskog komiteta. Međutim, postao je poznat i po kontroverznim incidentima i sukobima, kako unutar Libije, tako i u inostranstvu.

Profimedia
 

Hanibal Gadafi je bio uključen u razne incidente u nekoliko zemalja. Na primer, 2005. godine bio je u centru pažnje kada je bio optužen za zlostavljanje osoblja hotela u Ženevi, Švajcarska. Incident je izazvao diplomatsku krizu između Švajcarske i Libije.

Nakon pada Moamera Gadafija 2011. godine tokom Arapskog proleća, Hanibal Gadafi je pokušao da pobegne iz Libije, ali je uhvaćen i zatvoren. Bio je u zatvoru u Libanu od 2015. godine zbog optužbi za skrivanje informacija o sudbini libanskog sveštenika Musa Al Sadra, koji je nestao 1978. godine tokom posete Libiji.

Hanibal Gadafi je više puta stupao u štrajk glađu u znak protesta zbog nedostatka suđenja i navodnog nepravednog tretmana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike