Nađeni delovi vanzemaljske letelice na dnu Pacifika? Profesor sa Harvarda otkriva detalje

02.07.2023

07:13

0

On veruje da su sićušni objekti, veličine oko pola milimetra, najverovatnije napravljeni od legure čelika i titanijuma koja je mnogo jača od gvožđa koje se nalazi u redovnim meteorima

Nađeni delovi vanzemaljske letelice na dnu Pacifika? Profesor sa Harvarda otkriva detalje
Copyright Profimedia

Odvažna potraga u dubokom moru pronašla je sićušne delove misterioznog meteora koji se srušio na Zemlju 2014. godine. Avi Loeb poznat kao "lovac na vanzemaljce sa Harvarda" kaže Bevanu Hurliju da otkriće može biti dokaz napredne vanzemaljske civilizacije koja, kako veruje, posećuje Zemlju.

Nakon što je proveo godine proučavajući noćno nebo u potrazi za znakovima vanzemaljskog života, astrofizičar sa Univerziteta Harvard Avi Loeb veruje da je pronašao dokaz njihovog postojanja na dnu Tihog okeana.

Profesor Loeb je upravo završio ekspediciju vrednu 1,5 miliona dolara u potrazi za znacima misterioznog meteora nazvanog IM1 koji se srušio kod obale Papue Nove Gvineje 2014. godine i za koji se veruje da je došao iz međuzvezdanog svemira.

Ovaj 61-godišnjak je za Indipendent rekao da je nadgledao tim istraživača dubokog mora koji su pronašli 50 sićušnih sferula, ili rastopljenih kapljica, koristeći magnetne sanke koje su bačene sa ekspedicionog broda Silver Star 2 kilometra ispod površine okeana.

 

 

On veruje da su sićušni objekti, veličine oko pola milimetra, najverovatnije napravljeni od legure čelika i titanijuma koja je mnogo jača od gvožđa koje se nalazi u redovnim meteorima.

Sada su bila potrebna dalja testiranja, ali profesor Loeb veruje da ili imaju međuzvezdano poreklo, ili da ih je napravila napredna vanzemaljska civilizacija.

Profesor Loeb je predsedavao odeljenjem za astronomiju Harvarda od 2011. do 2020. i sada vodi univerzitetski projekat Galileo, koji uspostavlja opservatorije otvorenog koda širom sveta za traženje znakova NLO-a i međuzvezdanih objekata.

Dugo je izazivao kontroverze zbog svog snažnog uverenja da su vanzemaljci posetili Zemlju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike