Litvanci i Amerika strahuju od Vagnera! „Ako rasporede svoje serijske ubice u Belorusiji, svi smo u opasnosti"

27.06.2023

23:53

0

Portparol američkog ministarstva odbrane Patrik Rajder izjavio je danas da su trupe paravojne formacije ''Vagner'' i dalje u Ukrajini

Litvanci i Amerika strahuju od Vagnera! „Ako rasporede svoje serijske ubice u Belorusiji, svi smo u opasnosti"
Pripadnici Vagnera u Rostovu na Donu - Copyright AP Photo

Portparol američkog ministarstva odbrane Patrik Rajder izjavio je danas da su trupe paravojne formacije ''Vagner'' i dalje u Ukrajini nakon pobune tokom vikenda.


„Ali u smislu njihovog specifičnog raspoloženja i da li se mogu ili ne moraju pomerati, neću da spekulišem o tome“, rekao je sekretar za štampu Pentagona na brifingu za štampu, prenosi Si-En-En.

Rajder je dodao da SAD nisu promenile stav kada je u pitanju odgovor na događaje u Rusiji.

„Nismo primetili ništa što bi, iz naše perspektive, zahtevalo bilo kakvo prilagođavanje stava po tom pitanju“, rekao je on.
AP Photo, File
 

Predsednik Litvanije: Vagnerove trupe u Belorusiji povećaće opasnost za susede

Raspoređivanjem snaga ruske paravojne formacije ''Vagner'' u Belorusiji povećaće se nesigurnost u svim susednim zemljama, izjavio je danas predsednik Litvanije Gitanas Nauseda.

„Ako Vagner rasporedi svoje serijske ubice u Belorusiji, sve susedne zemlje se suočavaju sa još većom opasnošću od nestabilnosti“, dodao je litvanski predsednik nakon sastanka u Hagu sa predsednicima vlada nekoliko NATO saveznika, prenosi Rojters.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potvrdio je danas da je vođa ''Vagnera'' Jevgenij Prigožin sleteo u Belorusiju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike