Foks njuz otpustio producenta zbog prozivke na račun Bajdena: Odmah mu tražili da pokupi svoje stvari (VIDEO)

17.06.2023

11:13

0

Taker Karlson je otkrio kako se sve odigralo, jer televizijska mreža nije davala mnogo objašnjenja

Foks njuz otpustio producenta zbog prozivke na račun Bajdena: Odmah mu tražili da pokupi svoje stvari (VIDEO)
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Andrew Harnik, File

Producent Foks njuza je otpušten nakon što je nakratko prikazao poruku u kojoj je opisao predsednika SAD Džozefa Bajdena kao nekog ko „želi da bude diktator“ nakon prošlonedeljne optužnice koja je podignuta protiv njegovog prethodnika Donalda Trampa.

Dugogodišnji zaposleni Aleks Makaskil u petak je na Instagramu potvrdio da više neće raditi sa medijskom kućom, napominjući da je „zamolio da ga puste“.

Iako nije naveo razloge za odlazak, Makaskilov bivši šef, nekadašnji voditelj Foksa Taker Karlson, rekao je da je ta odluka povezana sa kajronom koji je nedavno emitovan na mreži u kome je pisalo: „Vonabi diktator govori u Beloj kuči nakon što je uhapsio svog političkog rivala.”

 

 

- Te reči su se videle manje od 30 sekundi, ali efekat je bio trenutan - rekao je Karlson u poslednjoj epizodi svoje emisije na Tviteru, dodajući da je baner „uspaničio“ rukovodioce Foksa.

Bivši stručnjak nije imenovao Makaskila u segmentu, ali je rekao da je bio „izgrđen“ pre nego što je otpušten. Dok se producent navodno ponudio da ostane „uobičajene dve nedelje“, Karlson je rekao da mu je rečeno da „rasčisti svoj sto i odmah ode“.

Foks je kasnije priznao incident u kratkoj izjavi, samo rekavši da je kajron „odmah skinut“ i da je problem „rešen“, iako nije naveo kako.

 

 

Tekst „diktator“ pojavio se na ekranu u utorak uveče u okviru Foksovog izveštavanja o 37 krivičnih optužbi protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, objavljenih prošle nedelje. Optužen je da je nepropisno čuvao poverljive fajlove nakon što je napustio Belu kuću 2021. godine, uključujući osetljive vojne i nuklearne dokumente.

Tramp je odbacio optužbe kao "prevaru" i politički motivisane, upoređujući slučaj sa dve neuspele istrage o opozivu dok je bio predsednik. On je negirao sva krivična dela, umesto toga optužujući predsednika Bajdena da drži tajne dokumente u svojoj ličnoj kući i kancelarijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike