Zaharova: Kijev ucenjuje Zapad, bez njegove podrške ukrajinski režim nestaje u sekundi

07.06.2023

10:12

0

"Dobijaju kolosalne infuzije NATO", dodala je ruska zvaničnica

Zaharova: Kijev ucenjuje Zapad, bez njegove podrške ukrajinski režim nestaje u sekundi
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Mary Altaffer

Aktuelna vlast u Kijevu ucenjuje svetsku zajednicu jer režim ne može da opstane ni stoti deo sekunde bez podrške Zapada, njega hrane kolosalnim NATO infuzijama, izjavila je portparolka inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Bez materijalne i finansijske pomoći, bez naoružanja, bez političke podrške kijevski režim ne može da opstane ni stoti deo sekunde. To je onaj svetski pacijent koji bez velikog broja specijalizovane tehnike, opreme i osoblja ne može samostalno da čuje, vidi ili diše, a još manje da se kreće itd. Sigurno to znaju u ljudi u Bankovoj ulici (ulica u Kijevu u kojoj se nalazi kancelarija predsednika Ukrajine) - navela je ona.

Zaharova je istakla da je to razlog što Kijev odavno koristi metode ucene svetske zajednice i govori o tome da u slučaju da pomoć, isporuke ili kolosalne infuzije prestanu na sekundu, onda će režim nestati u jednoj sekundi.

- Jedino što ih hrani i daje im snagu su te kolosalne NATO infuzije, u pravom smislu te reči, bez toga bi doživeli kraj - dodala je ona.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da će zapadne zemlje izdati Ukrajinu, ako joj na samitu Alijanse 11-12. jula u Viljnusu, ne daju bezbednosne garancije.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike