"Bajden treba da koristi hodalicu": Na mrežama ismevaju predsednikove gafove, bivši doktor Bele kuće poslao oštru poruku (VIDEO)

05.06.2023

13:31

1

Mnogi ističu da njegove godine zaista predstavljaju razlog za zabrinutost

"Bajden treba da koristi hodalicu": Na mrežama ismevaju predsednikove gafove, bivši doktor Bele kuće poslao oštru poruku (VIDEO)
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Alex Brandon, File

Američki predsednik, Džo Bajden (80), poznat je po gafovima i dezorijentisanosti, a još se priča o tome kako je pao na bini tokom jedne ceremonije na vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu.

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavile brojne šale, među njima i ona da predsednik nosi pelene ili da iza pada stoji Vladimir Putin.

 

Bajden je već sada najstariji lider u istoriji SAD, a kako je najavio da će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima 2024. godine, ukoliko bi mu to pošlo tza rukom, na kraju drugog mandata bi imao 86 godina.

Mnogi ističu da njegove godine zaista predstavljaju razlog za zabrinutost.

Teksaški kongresmen i nekadašnji lekar u Beloj kući u vreme Baraka Obame i Donalda Trampa, Roni Džekson, rekao je da Bajden nije mentalno ni fizički sposoban da bude predsednik.

Prema njegovim rečima, deo predsedničke uloge je da postiče poverenje i samopouzdanje i manifestuje moć što Bajden ne može da učini.

Džekson je istakao da njegova fizička slabost prati mentalnu, "što se može videti već neko vreme".

Kongresmen je kritikovao Belu kuću što dozvoljava da se čovek njegovih godina ponovo kandiduje za predsednika i pozvao je njegove bliske saradnike i prvu damu, Džil Bajden, da reaguju.

Džekson je čak predložio da Bajden ubuduće koristi hodalicu kako se ne više sramotio u javnosti.

- Bajdenovo zdravstveno stanje postaje pitanje nacionalne bezbednosti. Moramo nešto da učinimo povodom toga - zaključio je.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike