Tramp reagovao na Bajdenov pad neočekivanim rečima: Ne treba se šaliti sa tim jer je to ozbiljan problem

02.06.2023

16:41

0

Tramp reagovao na Bajdenov pad neočekivanim rečima: Ne treba se šaliti sa tim jer je to ozbiljan problem
Bajden je u junu 2023. pao na bini tokom svečanosti u Koloradu - Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u četvrtak da je molio voditelja Foks njuza Šona Henitija da prekine da se šali na račun godina aktuelnog američkog lidera Džozefa Bajdena.

Njegovi komentari usledili su tokom emisije koju je Heniti vodio u gradskoj većnici u Ajovi - gde je prvo pitanje bilo da li je bivši predsednik video snimak Bajdena koji se spotakao i pao ranije tokom dana dok je bio na bini na ceremoniji dodele diploma u američkoj Vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu.

Tramp, koji je već rekao gomili glasača u Ajovi da Bajden mora da „bude oprezan“, jednostavno je to nazvao „lošim padom“.

Heniti je tada istakao da se Tramp (76) ugrizao za jezik kada su ga zamolili da prokomentariše ono što smatra Bajdenovim mentalnim i fizičkim poteškoćama.

Dok je Heniti istakao da on sam neće oklevati da kritikuje Bajdenove sposobnosti, upitao je Trampa: „Zašto to kažete nerado?“

Printscreen Youtube/CNN
Donald Tramp

- Pa, ne znam da li ovo treba da kažem. Zapravo sam nazvao Šona i zamolio ga da se ne šali s tim. Zato što se šalio s tim. A ja sam rekao: „Iskreno, mislim da ne izgleda dobro da se ni ti ni bilo ko drugi šali na tu temu, jer je to ozbiljan problem.“

U mesecima nakon Bajdenove inauguracije, voditelj Foks njuza ponavljao je Trampov nadimak za Bajdena, „Pospani Džo“ i koristio je svaku priliku da ga ismeva.

- Rekao sam da ne mislim da je to dobro ni za koga i da nije prikladno. Možete da pričate o tome ako želite, ali mislim da se ne treba šaliti sa time. I ti to nisi radio posle toga - dodao je Tramp.

Heniti je tvrdio da sada shvata koliko je ta tema „ozbiljna”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike