Vlada uputila Borisa Džonsona policiji jer je kršio karantin: Odao ga jedan detalj iz ministarskog dnevnika

23.05.2023

22:35

0

Autor: M. Vu.

Bivši britanski premijer Boris Džonson upućen je policiji od strane vladinog kabineta zbog novih navoda da je prekršio pravila karantina

Vlada uputila Borisa Džonsona policiji jer je kršio karantin: Odao ga jedan detalj iz ministarskog dnevnika
Boris Džonson - Copyright AP Photo/Alberto Pezzali

Bivši britanski premijer Boris Džonson upućen je policiji od strane vladinog kabineta zbog novih navoda da je prekršio pravila karantina tokom pandemije koronavirusa, objavio je list Tajms.

U izveštaju Tajmsa navodi se da je kancelarija, koja je odgovorna za nadzor nad radom vlade, uputila dve regionalne policijske patrole na osnovu informacija otkrivenih tokom pripremanja podnesaka za javnu istragu o pandemiji.

Ministarski dnevnici Džonsona pokazuju posete njegovih prijatelja u Čekersu, seoskoj vili koja je dostupna sadašnjim premijerima, tokom pandemije, navodi se u izveštaju.

Članak Tajmsa takođe je citirao Džonsonov tim kako je upućivanje policiji nazvao „očito politički motivisanim pokušajem da se nešto proizvede ni iz čega“.

“Informacija je izašla na videlo tokom procesa pripreme dokaza za podnošenje u istrazi o koronavirusu. Identifikovan je kao deo uobičajenog pregleda otkrivanja potencijalno relevantnih dokumenata koji je preduzeo pravni tim za svedoke istrage. U skladu sa obavezama u Zakoniku o državnoj službi, ovaj materijal je proslijeđen nadležnim organima i sada je na njima“, navodi kancelarija za nadzor vlade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike