Bizaran slučaj zbog kovida! Žena zaključala sebe i sina na tri godine da se ne bi zarazili, snimljeno u kakvom svinjcu su živeli (VIDEO)

24.02.2023

18:20

0

Autor: M. Vu.

Policijski tim, zdravstveni zvaničnici i članovi socijalne službe došli su do stana u utorak i provalili u stan da bi spasili majku i sina

Bizaran slučaj zbog kovida! Žena zaključala sebe i sina na tri godine da se ne bi zarazili, snimljeno u kakvom svinjcu su živeli (VIDEO)
Ilustracija/Vreme pandemije - Copyright Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Žena iz Indije zaključala je sebe i svog 10-godišnjeg sina na tri godine u njihovom domu iz straha da će se zaraziti koronavirusom, rekli su zvaničnici.

Žena, identifikovana kao Munmun Mandžhi i njen sin, stanovnici grada Gurgaon u blizini Delhija, spaseni su ove nedelje nakon što je njen suprug potražio pomoć policije.

Policijski tim, zdravstveni zvaničnici i članovi socijalne službe došli su do stana u utorak i provalili u stan da bi spasili majku i sina, prema pisanju lokalnih medija.

Na snimcima i fotografijama na društvenim mrežama vidi se gomila odeće, smeća, kose i namirnica razbacanih svuda po stanu.

Žena je navodno bila u panici zbog pandemije i verovala je da će njen sin umreti ako izađe iz kuće, preneli su mediji.

- Bilo je veoma teško ubediti moju suprugu da sa sinom izađe iz kuće jer se plašila da će oboje oboleti od korona virusa. Kad god bi izašla, pratio sam je do obližnje pijace, gde je kupovala nekoliko stvari odjednom - rekao je Suran Majdži, otac, prenosi Independent.

Majka je navodno kratila sebi i sinu kosu u kući i kuvala je preko indukcione peći da bi izbegla bilo kakav spoljni kontakt.

Pored toga, mediji su preneli da smeće iz kuće nije iznošeno tri godine, i da sin za to vreme nije video ni sunce.

Tokom boravka u zaključanoj kući, žena nije dozvoljavala nikome, čak ni mužu, da uđe unutra. On je u kontaktu bio sa njima preko video poziva. Za Indian Express je rekao da je ostavljao namirnice i druge stvari ispred vrata.

- Nisam mogao da zadržim suze kada sam prvi put zagrlio sina posle tri godine. Poljubio sam ga i obećao mu da će porodica živeti kao i ranije - rekao je on.

Nakon spasavanja, majka i sin su odvedeni u bolnicu na preglede.

Incident je doveo do zabrinutosti o uticaju kovida-19 na mentalno zdravlje i potrebi za podršku tokom pandemije.

Indija se suočila sa jednom od najvećih stopa smrtnosti od korone za vreme pandemije.

Međutim, poslednjih meseci broj novih infekcija je pao na nekoliko stotina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike