Mask otkrio koga bi hteo za predsednika SAD: Voleo bih da možemo da imamo normalno ljudsko biće na tom mestu

17.05.2023

12:34

1

U poslednje vreme milijarder mnogo govori o dešavanjima u oblasti politike

Mask otkrio koga bi hteo za predsednika SAD: Voleo bih da možemo da imamo normalno ljudsko biće na tom mestu
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Jae C. Hong, File

Ilon Mask, izvršni direktor „SpaceX-a", „Tesle" i „Tvitera", rekao je da bi voleo da vidi „normalnog čoveka“ sa dobrim menadžerskim veštinama na mestu sledećeg predsednika SAD.

Tokom intervjua za MSNBC u utorak, milijardera su pitali da li žali što je glasao za Džozefa Bajdena na izborima 2020.

- Voleo bih da možemo da imamo normalno ljudsko biće za predsednika. To je ono što želim - odgovorio je on.

- Znate onu staru izreku: „Bolje je da nas vode ljudi nasumično izabrani iz telefonskog imenika nego oni sa fakulteta Harvard." Ne znam ko je to rekao, ali to je bio neko veoma mudar - dodao je Mask.

Ovaj citat se pripisuje američkom konzervativnom piscu i političkom komentatoru Vilijamu Franku Bakliju Mlađem i potiče iz ranih šezdesetih.

Govoreći o kvalitetima koje treba da ima osoba u Ovalnoj kancelariji, Mask je rekao da je zapravo važno da li je ona dobar izvršni direktor.

- Nije samo pitanje da li dele vaša uverenja, nego i da li su dobri u obavljanju zadataka. Mnogo je odluka koje treba donositi svaki dan. Mnoge od njih nisu povezani sa moralnim uverenjima. Vi samo želite dobrog izvršnog direktora jer je on generalni direktor Amerike. Želimo dobrog generalnog direktora Amerike, zar ne? - izjavio je.

AP Photo/Susan Walsh, File
Ilon Mask

Tehnološki preduzetnik se takođe osvrnuo na svoju prethodnu tvrdnju da predsednički izbori 2020. nisu bili sasvim fer.

- Ne mislim da su to bili pokradeni izbori - pojasnio je Mask, dodajući da niko ne može da tvrdi da nikada nigde nije bilo izborne prevare.

- Ako glasa 100 miliona ljudi, verovatnoća da je prevara nula je nula. Bilo je malo prevara, ali nije bilo dovoljno da se promeni ishod glasanja - istakao je on.

Oni koji stalno insistiraju na tome da su izbori bili namešteni, poput Bajdenovog rivala Donalda Trampa, biće ispravljeni ako budu delili ta uverenja na Tviteru, precizirao je Mask.

Nalog Trampa, koji je imao više od 88,9 miliona pratilaca, Tviter je zabranio nakon nereda u američkom Kapitolu 6. januara 2021. Nakon što je prošle godine kupio platformu društvenih medija, Mask je dozvolio Trampu da se vrati, ali bivši predsednik sada radije boravi na sopstvenoj platformi „Truth Social".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike