Oglasila se nova izvršna direktorka Tvitera: Inspirisana sam Maskovom vizijom

14.05.2023

08:07

0

Autor: Lj. S.

Mask je krajem prošle godine rekao da traži kandidata za ovu funkciju

Oglasila se nova izvršna direktorka Tvitera: Inspirisana sam Maskovom vizijom
Linda Jakarino - Copyright Foto: Profimedia

Novoimenovana izvršna direktorka Tvitera Linda Jakarino objavila je danas na Tviteru da je inspirisana vizijom vlasnika te društvene mreže Ilona Maska da stvori svetliju budućnost i uzbuđena zbog izazova pred kojim se našla da pomogne u transformaciji te platforme.

Bilo je to prvo javno oglašavanje Jakarinove od četvrtka, kada je Mask obelodanio da pregovara o imenovanju "nove izvršne direktorke", podseća Rojters.

Od kako je kupio Tviter prošle godine za iznos od 44 milijarde dolara, Mask je obavljao funkciju izvršnog direktora, a Jakarinova je do nedavno obavljala dužnost direktorke sektora za reklamiranje u kompaniji Komkast korp. NBC Juniverzal.

AP Foto/Benjamin Fanjoy, Archivo
 

Ona će preuzeti upravljanje kompanijom Tviter, koja pokušava da preokrene trend pada prihoda od oglašavanja i rasta dugovanja, jer su oglašivači postepeno otkazivali saradnju otkako je Mask otkupio tu društvenu mrežu, a kompanija je ostala bez gotovo 80 ​​odsto zaposlenog osoblja.

Ilon Mask je krajem prošle godine obznanio da traga za kandidatom za poziciju izvršnog direktora Tvitera.

- Daću ostavku na mesto izvršnog direktora čim nađem nekoga ko je dovoljno glup da prihvati taj posao - rekao je tada Mask.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike