Majka „džinovske bebe" kritikovana što objavljuje njene fotografije: Predviđali su da će živeti tri meseca, a napunila je 29 godina

16.05.2023

18:14

1

Kada se porodila lekari su joj rekli da mala Gracijeli ima hidrocefalus, kao i da se procenjuje da će živeti nekoliko nedelja

Majka „džinovske bebe" kritikovana što objavljuje njene fotografije: Predviđali su da će živeti tri meseca, a napunila je 29 godina
Džinovska beba - Copyright Profimedia

Majka iz Brazila koja je rodila ćerku čija je glava porasla do abnormalne veličine zbog retkog stanja reagovala je na okrutne poruke koje dobija zbog izgleda svog deteta.

Adalgisa Soares Alves znala je kad je ostala trudna da nešto nije u redu sa njenim detetom jer je konstantno trpela intenzivni bol u stomaku.

Kada se porodila lekari su joj rekli da mala Gracijeli ima hidrocefalus, nakupljanje tečnosti na mozgu koja izaziva pritisak i naknadno oštećenje lobanje, kao i da se procenjuje da će živeti samo tri meseca. To se ispostavilo kao netačno, jer je Gracijela trenutno stara 29 godina.

Profimedia
 

Sada 48-godišnja majka troje dece svakodnevno brine o svojoj ćerki koja je na rođenju prozvana „džinovskom bebom“.

- Ne mislim da je to okrutno jer je „beba" lepa reč, ali kada je zovu „velika glava", ja se osećam tužno, jer je to okrutno. Ali važno je da ja i cela moja porodica i prijatelji volimo Gracijeli takvu kakva jeste - rekla je ona za tamošnje medije.

Adalgisa kaže da ništa nije moglo da se uradi pre ili odmah nakon što je dete rođeno, kao i da Gracijeli sada ne može da hoda i govori i da je nedavno izgubila vid.

U pokušaju da javnosti predstavi svoj svakodnevni život i podigne svest, Adalgisa objavljuje na Instagramu fotografije i video-zapise svog deteta, a tamo se suočava što sa porukama ohrabrenja, što sa okrutnim komentarima ljudi koji joj govore da ne treba da postavlja takve stvari na internet i plaši buduće roditelje.

Profimedia
 

Adalgisa, koja je majka i Elani (28) i Brune (26), kaže da se, uprkos prognozama, nada da će njena treća ćerka živeti mnogo godina.

- Ona prenosi pozitivnu energiju i osećam mir koji preplavi one koji je posete. Uvek ću joj davati najbolje jer je rođena iz moje utrobe, bila je veoma voljena i željena u mom stomaku i voleću je do poslednjeg dana njenog života - kazala je brižna majka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike