Muškarcu „eksplodirao mozak" nakon što je kinuo: Posle toga mu se život preokrenuo i brzo je stekao bogatstvo

05.05.2023

17:51

0

Moždani udar bio je neizbežan, ali je, srećom, na vreme reagovao

Muškarcu „eksplodirao mozak" nakon što je kinuo: Posle toga mu se život preokrenuo i brzo je stekao bogatstvo
Copyright Profimedia

Američki preduzetnik čiji je mozak „eksplodirao“ kada je kinuo, ispričao je kako je zastrašujući događaj poslužio kao inspiracija za njegov budući uspeh.

U septembru 2016, Sem Mesina je studirao na Univerzitetu u Alabami, kada je čudan incident doveo do toga da lekari otkriju smrtonosnu aneurizmu u njegovom mozgu.

Tada je imao 19 godina i ležao je u krevetu kada je kinuo. Doživeo je moždani udar i hitno je prebačen u bolnicu.

- Kada sam kihnuo, u suštini sam imao aneurizmu. Imao sam krvni ugrušak u mozgu koji ne pukne do dvadesetih. Mozak mi je eksplodirao i ugrušak mi je izašao iz nozdrva - ispričao je.

Nakon kijanja, ubrzo je usledio moždani udar, ali pre nego što se onesvestio uspeo je da pozove majku i devojku, koje su ga hitno prevezle u bolnicu.

Lekari su shvatili da Mesina ima krvarenje u mozgu i odmah je prebačen u drugu bolnicu na dalje lečenje i operaciju. Kasnije mu je dijagnostikovana arteriovenska malformacija (AVM), stanje koje uzrokuje zamršenost krvnih sudova koji povezuju arterije i vene u mozgu.

Profimedia
 

Napustio je školu i odlučio da se operiše.

- Bio sam u bolnici nedelju dana sa 27 spajalica u glavi, a zatim sam se oporavljao kod kuće mesec dana pre nego što su mi spajalice uklonjene.

- Bio sam sasvim druga osoba posle operacije. Sve što sam želeo jeste da pravim video-zapise, da snimam spotove - sve što je vezano za to. To je promenilo ceo moj život, jer nisam imao hokej, nisam imao školu, nisam imao prijatelje sa kojima bih se družio - rekao je on.

Dok se vratio u školu, osnovao je kompaniju „Moouse Media", koja je specijalizovana za kreiranje i distribuciju video-sadržaja.

Profimedia
 

U to vreme zarađivao je oko 6.000 dolara svakog meseca, a sada njegova kompanija vredi više od 100.000 dolara.

- Radio sam sa ličnim brendovima, poput Marka Volberga, kao i sa mnogim sportistima,  kompanijama za piće, sa svima onima kojima je potreban sadržaj društvenih medija. Imam mogućnost da sa njima snimam i da za njih kreiram sadržaj koji mogu da koriste za promociju svog poslovanja i na svojoj veb-stranici - rekao je on.

Dve godine nakon operacije Mesina je diplomirao na smeru oglašavanja, ali je svoju punu pažnju usmerio na „Moouse Mediu", kao i na pokretanje druge kompanije pod nazivom „Moouse University". Sada živi u Los Anđelesu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike