CIA hoće ovim snimkom da vrbuje Ruse da špijuniraju za SAD (VIDEO)

16.05.2023

14:18

0

CIA poziva Ruse da "bezbedno kontaktiraju" agenciju preko linka na šifrovanom pretraživaču "Tor"

CIA hoće ovim snimkom da vrbuje Ruse da špijuniraju za SAD (VIDEO)
Copyright Youtube/Central Intelligence Agency

Američka obaveštajna agencija CIA želi da zna istinu o Rusiji i zbog toga je poslala poruku Rusima, koji bi bili voljni da špijuniraju za SAD, da joj pošalju informacije o ruskoj ekonomiji ili rukovodstvu, objavio je danas "Politiko".

- Da li imate informacije o ekonomiji ili vrhu rukovodstva Ruske Federacije? Stupite u kontakt sa nama - poručila je CIA na Telegramu.         

U video snimku na ruskom jeziku CIA cilja na one kojima je dosta života u Rusiji u kojoj vlada predsednik Vladimir Putin.

- Da li je ovo život o kojem sam sanjao? -kaže se u videu koji prikazuje muškarca i ženu, birokrata sa gomilama papira na stolovima, koji su razočarani zbog života kod kuće i na poslu.

Klip se završava tako što oboje kontaktiraju CIA preko svojih pametnih telefona.

CIA poziva Ruse da "bezbedno kontaktiraju" agenciju preko linka na šifrovanom pretraživaču "Tor" koji takođe omogućava pristup dark-vebu. 

Obaveštajna služba SAD traži ljude iz različitih sredina koji rade u vojsci, obaveštajnoj službi, diplomatiji, nauci ili tehnološkom sektoru.

Prema rečima neimenovanog zvaničnika CIA, kampanja na društvenim mrežama je fokusirana na Telegram jer je to glavno sredstvo koje Rusi koriste za razmenu informacija o nizu tema, uključujući politiku, ali i rat u Ukrajini.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike