Radnik obezbeđenja posle borbe ubio lopova, a tužiteljka je objasnila zašto neće podizati nikakvu optužnicu

16.05.2023

10:48

0

Autor: N.P.

Pojedina udruženja su negodovala jer smatraju da se radi o neopravdanom ubistvu

Radnik obezbeđenja posle borbe ubio lopova,  a tužiteljka je objasnila zašto neće podizati nikakvu optužnicu
Copyright Twitter/The San Francisco Standard

Radnik obezbeđenja jedne drogerije "Volgrins", u San Francisku, upucao je i ubio razbojnika, a tužilaštvo je odlučilo da ne podigne optužnicu protiv njega.

Snimak nadzornih kamera pokazuje da je Banko Braun (24) želeo da izađe iz prodavnice sa kesom punim artikala, a onda ga je zaustavio Majkl Erl-Vejn Entoni, koji kao radnik obezbeđenja radi od 2012. godine.

Prvo su počeli da se tuku, a onda je Entoni Brauna u jednom trenutku oborio na zemlju. Pored njih su nonšalantno prolazili drugi zaposleni, ali i mušterije.

Nakon toga je Braun ustao, zgrabio je kesu i krenuo ka vratima. Međutim, Entoni je zgrabio pištolj i upucao ga.

Radnik obezbeđenja je policiji rekao da je Braunu naložio da ukradenu robu vrati na svoje mesto i tvrdio je da se mladić žestoko borio kako bi zadržao stvari. Navodno, lopov mu je pretio da će ga izbosti.

Entoni je kazao da je na kraju pustio Brauna, ali da je izvukao pištolj koji je upotrebio kada je mladić ponovo krenuo na njega. Kada je shvatio da je Braun samo želeo da ga pljune, već je bilo kasno, istakao je.

Utvrđeno je da razbojnik nije bio naoružan nožem kako je tvrdio.

Okružna tužiteljka, Bruk Dženkins, odlučila je da se protiv Entonija ne podigne optužnica jer je reagovao u samoodbrani. Građane je pozvala da se ne fokusiraju isključivo na snimak incidenta kako bi formirali svoje stavove.

Twitter/The San Francisco Standard
Radnik obezbeđenja je pustio lopova da ode sa robom, ali ga je upucao

- Navikli smo da gledamo snimke i često to privuče našu pažnju umesto da bolje proučimo šta se dogodilo - napomenula je. Kako je istakla, veoma je važno pregledati iskaze svedoka i policijske izveštaje, a ne samo snimke bez zvuka.

Ipak, određena udruženja su negodovala jer smatraju da se radi o neopravdanom ubistvu.

- Ne treba nam snimak da bismo znali da je ubistvo Brauna bilo neopravdano. Naoružanje nije pravedan odgovor na siromaštvo. Moramo da se suočimo sa činjenicom da je ubijen zbog 14 dolara - naveli su iz neprofitne organizacije "Young Women’s Freedom Center" za koju je Braun povremeno radio.

San Francisko se u poslednje vreme muči sa velikim brojem razbojništava, a beskućništvo je ogroman problem. 

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike