Sukobi ne prestaju: Izraelska avijacija izvršila udare na pozicije Islamskog džihada u Pojasu Gaze

10.05.2023

14:53

0

Izraelske snage su dejstvovale i ubile i dvojicu Palestinaca i na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, saopštili su ranije danas palestinski zvaničnici

Sukobi ne prestaju: Izraelska avijacija izvršila udare na pozicije Islamskog džihada u Pojasu Gaze
Ilustracija - Copyright AP Photo/Hatem Moussa

Izraelska avijacija raketirala je i danas položaje esktremističke organizacije Islamski Džihad (IJ) u Pojasu Gaze, dok su snage IJ ispaljivale rakete na ciljeve u Izraelu.

U Pojasu Gaze su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, a građanima je naloženo da se povuku u skloništa. Izraelska vojska je saopštila da je ratna avijacija pogodila lokacije koje Islamski džihad koristi za lansiranje raketa ka ciljevima u Izraelu, ali i druge mete koje su očevici opisali kao kampove za vojnu obuku pripadnika IJ, prenosi Rojters.

Zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili su da je najmanje jedan muškarac poginuo, a jedan je ranjen, ali njihovi identiteti za sada nisu potvrđeni.

Izraelske snage su dejstvovale i ubile i dvojicu Palestinaca i na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, saopštili su ranije danas palestinski zvaničnici, a Rojters prenosi da izrealska vojska za sada nije potvrdila da je na Zapadnoj obali bilo mrtvih.

Sirene su se danas oglasile u izraelskim zajednicama oko Pojasa Gaze, ali i u Tel Avivu, saopštila je vojska, navodeći da su Palestinci iz Pojasa Gaze ispalili rakete većeg dometa ka ciljevima na teritoriji Izraela. Iz Pojasa Gaze mogli su se videti višestruki tragovi ispaljenih raketa i eksplozije u vazduhu izazvane izraleskom PVO sistema "Gvozdena kupola".

Za sada nema informacija o žrtvama u Izraelu.

Izrael je i u utorak izveo seriju raketnih udara na visoke vođe Islamskog džihada odgovorne za napade na Izrael, saopštila je izraelska vojska.

Rojters je preneo da je u izraleksim udarima poginulo najmanje 10 civila, kao i tri komandanta Islamskog džihada. Izraelske bezbednosne snage od početka godine ubile su više od 100 Palestinaca, od kojih su većina bili borci ekstremističkih grupa, ali među ubijenima ima i civila, uključujući decu.

U sukobima je, takođe, ubijeno najmanje 18 Izraelaca i stranih državljana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike